Van Lanschot Kempen benoemt Leni Boeren in Executive Board

's-Hertogenbosch/Amsterdam, 30 januari 2018

Van Lanschot Kempen maakt vandaag bekend dat Leni Boeren op 5 februari 2018 aantreedt als lid van de Executive Board. Zij wordt verantwoordelijk voor asset management, één van de kernactiviteiten van Van Lanschot Kempen en wordt ook voorzitter van de directie van Kempen & Co. Leni Boeren is de opvolger van Paul Gerla, die onlangs om medische redenen is teruggetreden. De benoeming is goedgekeurd door de toezichthouder.

Karl Guha, bestuursvoorzitter: "Kempen Capital Management heeft de ambitie om verder te groeien als internationale asset manager die lange termijn waarde creëert voor haar klanten. Met haar kennis, ervaring en achtergrond is Leni bij uitstek de juiste persoon om deze rol op zich te nemen. Haar gedrevenheid en 'can do' mentaliteit passen uitstekend bij de cultuur van Kempen. Ik ben ervan overtuigd dat zij een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het aanbod voor onze klanten, het uitvoeren van onze strategie en het behalen van onze doelstellingen."

Leni Boeren: "Kempen heeft als zakelijke dienstverlener en institutionele vermogensbeheerder een zeer goede naam. Ik vind het een voorrecht om leiding te gaan geven aan de toegewijde en bevlogen professionals in dit team, dat onder leiding van Paul een prachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ik zie er naar uit om in nauwe samenwerking met de mensen bij Kempen op dat sterke fundament voort te gaan bouwen."

Leni Boeren (1963) begon haar loopbaan bij Paribas en werkte daarna in verschillende functies bij Rabobank. Ze was van 1992 tot 1997 hoofd marketing en product management bij Robeco, internationaal actief in asset management. Zij was vervolgens lid van de directie van Amsterdam Exchanges, waar ze na de fusie van verschillende Europese beurzen in 2000 werd benoemd in het Executive Committee van het beursbedrijf Euronext .

Zij keerde daarna terug naar Robeco Groep, waar zij van 2005 tot eind 2016 lid, en later voorzitter was van de Raad van Bestuur. Ze was ook voorzitter en CEO van Robeco Institutional Asset Management van 2014 tot eind 2016 en bestuurslid en voorzitter van DUFAS (Dutch fund & Asset management Association) van 2009 tot eind 2016. Leni Boeren is onder meer commissaris bij Air France-KLM - Air France-KLM en Tata Steel Nederland.
 

Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com
Investor Relations: 020 354 45 90;
investorrelations@vanlanschotkempen.com

Over Van Lanschot Kempen
Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Evi en Kempen, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van haar klanten. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam , is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/3e43ca25-5194-4598-8cc7-815c49e11282