bunq neemt Belgische fintech Tricount over

Bunq verwelkomt 5,4 miljoen nieuwe gebruikers door de overname van de Belgische fintech TriCount*. Hiermee wordt bunq de een na grootste neobank in de EU. De Europese challenger bank maakte dit dinsdagavond bekend tijdens de bunq Update 20 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De aankondiging ging gepaard met de introductie van een aantal nieuwe features voor zowel persoonlijke als zakelijke gebruikers, waaronder bunq Jackpot: Nederlandse, Duitse en Franse gebruikers krijgen elke maand 3 kansen om €10K te winnen, enkel door de bunq app te gebruiken.

Bij de series A financieringsronde van juli 2021 - de grootste in de geschiedenis van de Europese fintech - liet bunq al weten zich te willen richten op fusies en overnames. Met de overname van TriCount krijgen miljoenen gebruikers nu toegang tot een breed scala aan features waarmee ze al hun geldzaken eenvoudig kunnen regelen.

Ali Niknam, CEO en oprichter van bunq, zegt: “TriCount staat voor eenvoud, transparantie en community. Dit rijmt perfect met onze eigen waarden en ik ben dan ook erg blij dat we alle TriCount gebruikers zoveel nieuwe manieren kunnen bieden om het leven makkelijk te maken!”

Jonathan Fellon, CEO en mede-oprichter van TriCount, zegt: “We herkennen onszelf in de missie van bunq en zijn trots om er onderdeel van te mogen zijn. Ik ben erg enthousiast dat onze gebruikers er zo veel mogelijkheden bij gaan krijgen.”

bunq Jackpot

bunq introduceerde ook de bunq Jackpot. Hiermee krijgen gebruikers elke maand 3 kansen om €10K te winnen. Ze kunnen hun kansen vergroten door hun bunq pas(sen) te gebruiken, geld aan hun rekening(en) toe te voegen en door hun vrienden uit te nodigen om bunq te gebruiken. Met bunq Jackpot kunnen gebruikers een brug slaan tussen historisch lage rente aan de ene kant en risicovolle alternatieven aan de andere kant. Ze hebben nu een manier om meer met hun geld te doen, zonder dat hier risico’s aan verbonden zijn.