Solvay breidt zijn uitvoerend comité uit om zijn klantgerichtheid te versterken

Brussel, 15 februari 2018 --- Solvay is verheugd te melden dat het zijn uitvoerend comité heeft uitgebreid met drie nieuwe leden. Deze versterking past in Solvays groeistrategie om haar klantgerichtheid te versterken met een diverser team.

De drie nieuwe leden zijn Augusto Di Donfrancesco, die sinds 2011 Solvays Global Business Unit Specialty Polymers heeft geleid, Hua Du, verantwoordelijk voor Special Chem sinds de oprichting van deze GBU in 2015, en Cécile Tandeau de Marsac, die het Human Resources departement van de Groep zal blijven leiden. Zij treden met onmiddellijke ingang toe tot het uitvoerend comité.

Tegelijkertijd kondigt Solvay aan dat Roger Kearns, lid van het uitvoerend comité met toezicht op het segment Advanced Materials, heeft besloten om terug te keren naar zijn thuisland de Verenigde Staten, waar hij een nieuwe functie heeft aanvaard.

"Sinds eind vorig jaar bereidde ik de versterking van ons uitvoerend comité voor, door een diverser team samen te stellen dat de grondig getransformeerde Groep weerspiegelt en kan bijdragen aan de volgende stap in de transformatie van Solvay . Het uitvoerend comité is nu een goede mix van operationele, internationale en klantenervaringen en richt zich tegelijkertijd op talentmanagement," zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay . "Ik wil Roger van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet en bijdrage aan Solvays groeistrategie, vooral met de zeer snelle en succesvolle integratie van Cytec. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst. "

De leden van het uitvoerend comité zijn Jean-Pierre Clamadieu (CEO), Vincent De Cuyper, Augusto Di Donfrancesco, Hua Du, Karim Hajjar (CFO), Pascal Juéry en Cécile Tandeau de Marsac.

       VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een multi-gespecialiseerd chemisch bedrijf, toegewijd aan het ontwikkelen van chemie die belangrijke maatschappelijke uitdagingen aanpakt. Solvay innoveert en gaat partnerschappen aan met klanten in diverse wereldwijde eindmarkten. Zijn producten en oplossingen worden gebruikt in vliegtuigen, auto's, smart devices, medische hulpmiddelen, batterijen, in mineralen- en oliewinning, en in nog vele andere toepassingen die duurzaamheid bevorderen. Zijn lichtgewicht materialen dragen bij aan schonere mobiliteit, zijn formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen en zijn chemicaliën verbeteren de lucht- en waterkwaliteit. Solvay heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en ongeveer 27 000 medewerkers in 58 landen. De netto-omzet bedroeg € 10,9 miljard in 2016, met 90% uit activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs ( Bloomberg SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde Staten worden zijn aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1-ADR-programma.


Media Relations
  Caroline Jacobs Amandine Grison  
  +32 2 264 1530 +33 1 40 75 81 49

 
 
Investor Relations
Kimberly Stewart Jodi Allen Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov
+32 2 264 3694 +1 6098604608 +32 2 264 1540 +32 2 264 3687
 

 
     
Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/ca006b2f-0158-4edc-9c68-626f796f640c