MDxHealth contract voor SelectMDx Romeins ZKH

PERSBERICHT                                                                     

MDxHealth sluit contract voor SelectMDx prostaatkankertest met Fondazione Luigi Maria Monti - Istituto Dermopatico dell 'Immacolata ziekenhuis in Rome

HERSTAL, BELGIË/NIJMEGEN, NEDERLAND, 28 februari 2018 - MDxHealth SA (" MDxHealth " of "de Onderneming"), ( Euronext : MDXH.BR), een wereldwijd vooraanstaand speler op het gebied van moleculair diagnostische prostaatkankertesten, maakt bekend dat het een commerciële serviceovereenkomst heeft afgesloten met Fondazione Luigi Maria Monti - Istituto Dermopatico dell 'Immacolata ( IDI ), een toonaangevend onderzoeksziekenhuis in Rome, voor de levering van SelectMDx® als een servicetest.

SelectMDx® is een gepatenteerde, op urine gebaseerde, moleculair diagnostische test die een niet-invasieve 'vloeibare biopsie'-methode biedt voor de beoordeling van het risico van een man op prostaatkanker. In de overeenkomst is bepaald dat het IDI Laboratorium voor Klinische Moleculaire Diagnostiek SelectMDx-testen lokaal zal uitvoeren. Daartoe zal het CE-gemarkeerde SelectMDx IVD-kits van MdxHealth aankopen. In eerste instantie zal het ziekenhuis voor het verwerken van testen nog gebruik maken van het MDxHealth Central Lab in Nijmegen.

Dr. Jan Groen, CEO van MDxHealth zegt in reactie:
"We zijn verheugd dat het Istituto Dermopatico Immacolata Hospital SelectMDx-servicetesten zal aanbieden om artsen te helpen bij het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op agressieve, potentieel dodelijke prostaatkanker. Het brede ziekenhuisnetwerk van IDI zal aanzienlijk bijdragen aan de succesvolle marktpenetratie van SelectMDx in Italië."

Prof. Antonio M. Leozappa, president van Fondazione Luigi Maria Monti - IDI Hospital zegt:
"We zijn verheugd deze innovatieve test aan onze patiënten te kunnen aanbieden. Deze samenwerking bevestigt ons streven om onze oncologen en urologen een servicetest te bieden die geïndividualiseerde en gepersonaliseerde behandeling voor patiënten mogelijk maakt. Het gebruik van geavanceerde diagnostiek zoals SelectMDx stelt ons ziekenhuis in staat onze patiënten de best mogelijke zorg te geven. "

=== E I N D E   P E R S B E R I C H T ===

Over SelectMDx voor prostaatkanker
Van de bijna 2 miljoen prostaatbiopten die elk jaar worden uitgevoerd, vindt minder dan een derde kanker. De meeste van mannen die dit ondergingen hadden met SelectMDx een pijnlijke en invasieve prostaatbiopsieprocedure met de bijbehorende complicaties en kosten kunnen vermijden. SelectMDx voor prostaatkanker is een gepatenteerde, op urine gebaseerde, moleculair diagnostische test die een niet-invasieve 'vloeibare biopsie'-methode biedt om het risico van een man op prostaatkanker te beoordelen. SelectMDx helpt bij het identificeren van mannen met een verhoogd

risico op agressieve, mogelijk dodelijke prostaatkanker en die mogelijk het meest baat heeft bij een prostaatbiopsie en een vroege detectie. De test levert een negatief voorspellende waarde (NPV) van 98% op voor klinisch significante ziekten, waardoor de behoefte aan MRI-procedures en invasieve prostaatbiopten tot 50% wordt verminderd. Bovendien beperkt het de kosten voor de gezondheidszorg.

Over MDxHealth
MDxHealth is een internationaal opererende healthcare-onderneming die moleculair diagnostische informatie biedt voor de personalisering van de diagnose en behandeling van kanker. De testen van MDxHealth zijn gebaseerd op eigen genetische, epigenetische (methylatie) en andere moleculaire technologieën en helpen artsen bij de diagnose van urologische kanker, de prognose van het herhalingsrisico en de voorspelling van de respons op een specifieke therapie. Het Europese hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Herstal, België, met laboratoriumoperaties in Nijmegen, Nederland en Amerikaanse hoofdkantoren en laboratoriumactiviteiten in Irvine, Californië. Ga voor meer informatie naar mdxhealth.com en volg ons op sociale media op: twitter.com/mdxhealth, facebook.com/mdxhealth en linkedin.com/company/mdxhealth.

Over IDI
Sinds 1990 is Istituto Dermopatico dell 'Immacolata Hospital erkend door het Italiaanse ministerie van onderzoek en gezondheid als een onderzoeksziekenhuis. Het ziekenhuis heeft verschillende onderzoeksafdelingen die zich bezighouden met zeldzame dermatologische ziekten, variërend van inflammatoire aandoeningen tot immuungemedieerde ziekten en huidtumoren. De afdeling Laboratoriumdiagnostiek, die de ziekenhuisstrategieën en klinische patiëntenbehoeften opvolgt volgens de criteria voor werkzaamheid, efficiëntie en veiligheid, voert laboratoriumtests uit op verschillende biologische materialen voor gezondheidsbevordering, preventie, diagnose, prognose, monitoring en therapeutisch toezicht. Het laboratorium heeft verschillende units waaronder voor biochemie, allergologie, immunologie, microbiologie, farmatoxicologie, moleculaire biologie en genetica. www.idi.it

Voor meer informatie:

 

MDxHealth

Dr. Jan Groen, CEO

US: +1 949 812 6979

BE: +32 4 364 20 70

info@mdxhealth.com
IDI :

Dr. Andrea Barbieri

Tel. +39 06 66464564 - +39 06 6464454

Email: ufficio.stampa@idi.it


LifeSpring Life Sciences Communication

Leon Melens

NL: +31 6 538 16 427

lmelens@lifespring.nl
Consilium Strategic Communications (IR & PR)
Amber Fennell, Chris Welsh & Hendrik Thys
VK: +44 20 3709 5701

mdxhealth@consilium-comms.com

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen en ramingen met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van MDxHealth en de markt waarin het actief is. Dergelijke uitspraken en ramingen zijn gebaseerd op aannames en beoordelingen van bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren, die redelijk beschouwd zijn, maar foutief kunnen blijken te zijn. Werkelijke gebeurtenissen zijn moeilijk te voorspellen, kunnen afhangen van factoren die buiten het beheer van de onderneming liggen en kunnen materieel verschillend zijn. MDxHealth ontkent

uitdrukkelijk elke verplichting om dergelijke toekomstgerichte verklaringen in deze versie te actualiseren om eventuele wijzigingen in de verwachtingen daarvan te weerspiegelen of om het even welke verandering in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop een dergelijke verklaring is gebaseerd, tenzij wettelijk of wettelijk vereist. Dit persbericht vormt geen aanbieding of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van aandelen of activa van MDxHealth in enige jurisdictie. Er mogen geen voordelen van MDxHealth worden aangeboden of verkocht binnen de Verenigde Staten zonder registratie volgens de Amerikaanse Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, of in overeenstemming met een vrijstelling daarvan, en overeenkomstig de toepasselijke Amerikaanse effectenwetgeving.

OPMERKING: Het MDxHealth logo, MDxHealth , ConfirmMDx, SelectMDx, AssureMDx, PredictMDx en UrNCollect zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van MDxHealth SA. Alle andere handelsmerken en servicemerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Attachment:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/ce0f19bc-f778-4647-8ec6-38d58d5016e8