Uitgeverij Wijleggenuit.nl lanceert revolutionair boek over sparen en beleggen

Op Wijleggenuit.nl, het online uitgeefplatform van geld- en lifefilosoof Aart Hoeven, is sinds kort een nieuw revolutionair boek over sparen en beleggen verkrijgbaar. Onder de titel ‘Geldfilosoof. Sparen & beleggen. Meer bereiken door anders te kijken!’ helpt Hoeven de lezer op weg in de snel veranderende, chaotische en vaak verleidelijke (financiële) wereld, met als doel diens (financiële) zelfredzaamheid te vergroten.

Volgens de auteur wordt de hedendaagse consument constant bestookt met allerlei goedbedoelde ‘adviezen’ over hoe hij of zij snel en makkelijk geld kan verdienen door slim te sparen, beleggen of te investeren. Soms komen deze adviezen van familie, vrienden of collega’s, maar in toenemende mate ook van al dan niet zelfbenoemde ‘financieel adviseurs’ of ‘beleggingsgoeroes’.

Gemene deler van al deze adviezen is dat er enerzijds grote winsten in het vooruitzicht worden gesteld, anderzijds geen rekening wordt gehouden met de persoonlijke situatie, behoeftes en belangen van de betreffende consument. Het gevolg is dan ook dat het opvolgen van deze adviezen vaker wel dan niet leidt tot desillusie, een ‘kater’ en soms langjarige spijt.

Volgens Hoeven is de oplossing dat mensen eerst moeten investeren in de juiste kennis, om op basis daarvan het kaf van het koren te kunnen scheiden. “Er is niks mis met dromen over rijk worden, maar realiseer je wel dat zeker op het gebied van sparen, beleggen en investeren nogal wat illusies worden verkocht”, aldus Hoeven. “Met mijn nieuwe boek leer ik mensen in alle nuchterheid naar dingen te kijken en daadwerkelijke financiële kansen te onderscheiden van luchtkastelen en gouden bergen. Want als bepaalde adviezen te mooi zijn om waar te zijn, dan zijn ze doorgaans ook niet waar.”

Hoeven wil de lezer onder meer helpen om het verschil te zien tussen adviseurs die wél goede bedoelingen hebben, en charlatans en oplichters ‘in strakke pakken, met flitsende bolides en indrukwekkende kantoorpanden’. Hij zegt: “Centraal staat de vraag: hoe kun jij ervoor zorgen dat jij betere en slimmere beslissingen gaat nemen? Hoe word jij weer leider, in plaats van lijder, over je eigen financiën en toekomstige - al dan niet financiële - doelen? Hoe kun jij ervoor zorgen dat je minder afhankelijk wordt van al die zogenaamde adviseurs en beleggingsgoeroes? Dat kan alleen door het heft in eigen handen te nemen en zelf te durven investeren in de juiste kennis.”