Compagnie du Bois Sauvage : Inschrijving aan de kapitaalverhoging van Vinventions, LLC

Persbericht (onder embargo tot 1 maart 2018 op 17u45)

Om haar groei en verdere ontwikkelingen te ondersteunen alsook haar recente acquisities gedeeltelijk te herfinancieren heeft de vennootschap Vinventions, LLC (USA) besloten haar kapitaal met USD 40 miljoen te verhogen. De Groep is leverancier van sluitingssystemen voor wijnflessen gaande van het volledige gamma sluitingssystemen van premium natuurkurk, naar kurken vervaardigd op basis van suikerriet alsook glazen stoppen en schroefdoppen. Hij is wereldwijd aanwezig, in het bijzonder in België met een fabriek in Thimister (Nomacorc).

Via haar Amerikaanse dochteronderneming heeft Compagnie du Bois Sauvage voor een bedrag van USD 20 miljoen ingeschreven op de kapitaalverhoging die nu dinsdag 27 februari 2018 heeft plaatsgevonden en rechtstreeks op een achtergestelde lening van EUR 5M uitgegeven door de Belgische dochteronderneming van Vinventions, LLC. Vinventions was al aanwezig in de portfolio van Compagnie du Bois Sauvage, via haar participatie in Noël Group (USA), die Vinventions oprichtte. Door deze aanvullende investering beschikt Compagnie du Bois Sauvage direct en indirect over 25,84% van het kapitaal van de vennootschap.

Naast zijn historische aandeelhouders heeft Vinventions voor de kapitaalsverhoging kunnen rekenen op l'Intégrale, drie Europese banken alsook een Amerikaanse, die samen de schuld hebben gestructureerd door haar niveau en kosten aanzienlijk te verlagen.

Meer informatie over deze operatie kan u terugvinden in het persbericht dat zal gepubliceerd worden door Vinventions ( www.vinventions.com).

Contact
Benoit DECKERS
Directeur-Generaal
Gsm: 0475 44 15 96

Dit persbericht werd oorspronkelijk in het Frans opgesteld en vervolgens vertaald. 
Mocht er een geschil ontstaan tussen de twee versies, dan is enkel de Franse tekst rechtsgeldig