Aanvragen eVisitor visum Australië

Wie succesvol wil kan er niet omheen dat hij zijn portefeuille moet spreiden, spreiden, en nog eens spreiden. Wie immers al zijn geld op 1 paard wedt kan immers nooit op de langere termijn succesvol beleggen. Het uitbreiden van het aantal aandelen in uw portefeuille verlaagt uw systematische risico. Moet u dan duizenden verschillende aandelen in uw portefeuille hebben? Nee dat zeker niet. Het vaak de door de wetenschap genoemde getal van maximaal 30 geldt hier als een vuistregel. Ver over de grens kijken kan zeker lonend zijn. En waarom uw beleggingen alleen tot Nederland beperken terwijl u ook tot in Australië kunt beleggen?

Focus op spreiding en kosten

Door meer dan 30 verschillende aandelen in uw portefeuille te nemen wordt de effectieve afname van het risico juist steeds ietsje minder. Meer aandelen toevoegen heeft dan dus steeds minder nut terwijl u wel met steeds meer beheerskosten zit: de aan- en verkoopkosten et cetera. Naast de grote spreiding die een belegger moet hebben moet hij natuurlijk ook zo min mogelijk kosten hebben. Wie immers veel kosten heeft zal op de langere termijn een steeds groter gat in zijn financiën hebben. Iedere euro die aan kosten is uitgegeven kan immers voor eeuwig niet meer worden herbelegd. Dit kunt u ongeveer zien als het omgekeerde van het dividendeffect waarbij op de langere termijn er steeds meer winst door de herbelegde gelden.

Terugkomend op onze nadruk op spreiding: helaas zien we dat bijna alle beleggers ter wereld een hele sterke home bias hebben. Dit houdt in dat ze liever ‘dichtbij huis’ beleggen dan ver over de grens gaan beleggen. Zo zien we de Nederlandse belegger vooral de Nederlandse aandelen zoals ASML, Shell en Unilever kopen. De Belgische belegger koopt vooral AB Inbev en KBC. En dit zijn gemiste kansen zoals we aan het begin van dit artikel aangaven. Beleggers kunnen net zo goed aandelen in Australië kopen want ook daar zijn natuurlijk doorgaans zat aantrekkelijke aandelen te vinden.

Over Australië gesproken, dit land trekt natuurlijk van oudsher heel veel toeristen. Dit immense land biedt eindeloos veel mogelijkheden qua natuur, steden, toerisme et cetera. Wie naar Australië wil gaan moet echter wel een visum hebben. U kunt zogenaamde eVisitor visum Australië aanvragen via de site www.visumbuitenland.be. De kosten hiervan zijn 19,95 euro per persoon. Dit visum is voor een verblijf tot maximaal 3 maanden en heeft een looptijd van 12 maanden. U kunt dus binnen 12 maanden maximaal 3 aaneengesloten maanden in het land verblijven. Sinds 22 februari zijn de coronamaatregelen weer flink afgeschaald en is het reisverkeer vanaf Australië weer op gang gekomen.

voorwaarden van het eVisitor visum Australië :

- U vormt geen risico voor de veiligheid of gezondheid van de inwoners van Australië
- U levert geen diensten aan Australische organisaties (dat mag wel met een werkvisum)
- U voert geen vrijwilligerswerk uit dat anders door een betaalde kracht zou worden gedaan
- U gaat in Australië geen dienstverband aan (dat mag wel met het Working Holiday visum)
- U levert en verkoopt geen diensten of producten aan Australische consumenten
- U en uw familieleden hebben geen schulden bij de Australische overheid
- U heeft aantoonbaar voldoende financiële middelen om uw verblijf en terugreis te betalen

Dit visum kunt u online aanvragen via het aanvraagformulier. De betaling kan via iDeal, Bancontact, Paypal of via uw creditcard. U ontvangt dan een sms-bericht en een e-mail ter bevestiging. Het visum kunt u dan downloaden en uitprinten. Aangeraden wordt om het visum ook centraal op te slaan, bijvoorbeeld op dropbox (dit is beveiligd) en zo kunt u er vanaf iedere plek bij.

Uitleg aanvraag eVisitor Visum


Mocht er spoed bij de aanvraag zijn dan kan dat ook. Hier zijn dan wel extra kosten van 17,50 per persoon aan verbonden. Doorgaans ontvangt u dan binnen 60 minuten het visum. Het kan echter voorkomen dat door een steekproefcontrole u er wordt uitgehaald voor een uitgebreidere controle.