Main Capital: Zig voegt mutatie- en onderhoudsplatform van Casix toe aan haar portfolio

Zig, marktleider voor best-of-breed softwareoplossingen in de vastgoedbranche, heeft softwarebedrijf Casix overgenomen. Hiermee versterkt Zig haar marktpositie en haalt zij een ervaren en betrouwbare partner in huis op het gebied van digitalisering en stroomlijning van complexe verhuurmutatie- en onderhoudsprocessen. Casix is de tweede strategische add-on van Zig sinds de investering van Main Capital Partners in november 2021.

Een innovatief vastgoed cloudplatform

Casix is marktleider met haar cloudoplossing voor vastgoedonderhoud, waarin woningcorporaties en ketenpartners in één omgeving samenwerken om efficiënt en klantgericht onderhoudsverzoeken af te handelen. Met het gebruik van Casix worden onderhoudsprocessen sterk versimpeld en overzichtelijk, omdat Casix een uniek gemeenschappelijk platform biedt waar zowel aannemer als woningcorporatie op zijn aangesloten.

In deze digitale verzamelplaats worden alle belangrijke zaken vastgelegd, waaronder de specifieke werkzaamheden, verwachte opleverdatum en lijsten van benodigde materialen. Daarnaast faciliteert Casix voor alle betrokken partijen overzichtelijke en heldere communicatie, waarbij in het platform alle afspraken, taken en prijzen zijn vastgelegd. Hiermee zijn alle processtappen al duidelijk vóórdat de onderhoudsopdracht wordt uitgevoerd.

Zig en Casix hebben een gezamenlijke ambitie voor de corporatiesector en bredere vastgoedbranche: de ketenprocessen ‘mutatie’ en ‘reparatie’ van kop tot staart digitaliseren voor zowel medewerker, klant en ketenpartner. Samen kunnen Zig en Casix optimaal processen digitaliseren en huurders hierin maximaal betrekken. Dit gaat zowel efficiëntie als hogere klanttevredenheid opleveren, want huurders worden beter en proactief geïnformeerd terwijl medewerkers veel minder hoeven te vragen, omdat informatie eenvoudig beschikbaar is.