Tips om uw kantoor zo gezond mogelijk in te richten

Kantoorplanten

Een duurzame en gezonde werkomgeving is niet alleen een grote plus voor binnenlopende klanten, maar bevorderd ook de kwaliteit van het werk. Flexibel, gezond, modern en voldoende ruimte voor ontspanning – de meest populaire trends op het gebied van kantoor inrichting op dit moment. Hoe je de kantoor ruimte zo gezond mogelijk inricht, lees je hier.

De juiste verlichting

De juiste verlichting kan de sfeer in een ruimte maken of breken. Enkel het licht van knipperende tl-buizen kan concentratie lastig maken. Voldoende natuurlijk licht is dan ook de basis van iedere gezonde kantoor ruimte. Buiten natuurlijk licht is ook de keuze van kunstmatig licht van grote invloed op de werksfeer. Het aanschaffen van duurzame LED verlichting wordt in veel gevallen aangeraden. Deze vorm van verlichting is niet alleen duurzaam, maar ook een stuk goedkoper. Grote aantallen kunnen voor een fijne prijs aangeschaft worden via online aanbieders zoals de Lampdirect webshop.

Natuur naar binnen

Kantoor
Een goede lucht kwaliteit bevorderd de werk activiteit. Planten en bloemen in een kantoorruimte bevorderen het algemene humeur en verhogen de kwaliteit van werk. Een verscheidenheid aan planten op kantoor zorgt niet alleen voor een aangename sfeer, maar verhoogt daadwerkelijk de productiviteit en geeft de ruimte een fijne, ontspannen uitstraling.

Gezonde omgeving

Een kantoortuin of een wandelroute in de kantoor omgeving bevordert de activiteit van medewerkers. Een wandeling gedurende een break zorgt voor vernieuwde energie, een verbeterd humeur en verhoogde productiviteit. Maar ook elementen zoals een koffie station of meditatie ruimten kunnen de productiviteit en motivatie van medewerkers ten goede komen. Door voldoende mogelijkheden tot ontspanning aan te bieden geef je medewerkers de mogelijkheid om weer even nieuwe energie op te doen om vervolgens met dubbele motivatie terug aan het werk te gaan.

Bied variatie

Geef medewerkers naast ontspannen, ook de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse werkomgeving. Flexibele werkplekken en werkruimten geven medewerkers de mogelijkheid om even aan het werk te gaan in een andere omgeving. Ruimtes waar zij zich even terug kunnen trekken om een presentatie voor te bereiden, te bellen, of met verhoogde focus aan de slag te kunnen gaan.

Microsoftkantoor
Bron afbeelding

Out of the box

Denk bij het inrichten van de kantoor omgeving zoveel mogelijk out of the box. Zo is trappen lopen functioneel, maar weet Microsoft dat via de glijbaan naar beneden gaan een stuk leuker is en bevorderend voor een goed humeur. Creatieve werkruimtes en unieke werk omgevingen geven medewerkers net dat beetje extra.