Gaat TV binnenkort overbodig worden door de sterke toename aan streamingdiensten?

Tv kijken op de tv via de lokale of commerciële omroep is niet altijd meer nodig. Door de sterke toename aan video streaming diensten hoef je eigenlijk helemaal geen tv kabel meer aan te sluiten. Je kunt online films, series, het nieuws en programma’s terugkijken via diensten zoals Streamz, Netflix en Disney+. De vraag is dan ook of Tv overbodig wordt door de komst van deze streamingdiensten.

Reguliere zenders worden vervangen

Voor programmamakers geldt vaak: als de kijkcijfers slecht zijn, deugt het systeem niet. Iedereen kijkt ineens via een streamingdienst of de metingen kloppen niet. Ook wordt er vaak geroepen dat een programma (achteraf) veel beter bekeken wordt via Streamz bijvoorbeeld. Maar of een programma het echt beter heeft gedaan via een streamingdienst is lastig te achterhalen.

Streamingdiensten als Streamz hebben applicaties voor Smart Tv’s, waardoor je bij het aanzetten van je televisie direct naar de app kunt gaan. Je kunt dan gebruik maken van je streamingdienst net zoals je de reguliere tv zou gebruiken, gewoon zappen. Video streaming diensten gebruik je via het internet, je streamt programma’s via het internet, kunt eenvoudig terug- en vooruit kijken en kunt ook gewoon via je mobiel, laptop of tablet kijken. Je hebt dus helemaal geen Tv-abonnement meer nodig wat je al gauw flink wat euro’s kan besparen.

Grootste streaming diensten zijn voornamelijk voorzien van alleen films en series

Naast het feit dat Streamz de traditionele televisie steeds meer naar het internet verplaatst, zijn er natuurlijk ook diensten die alleen maar films en series aanbieden. Voorheen moesten we allemaal naar de cinema of kochten we een dvd om een film te kijken. Maar inmiddels verschuift ook deze markt naar de online streamingdiensten. Met Netflix en Disney+ hoef je niet meer naar de cinema, tenzij er natuurlijk een film uitkomt die je per se op dat moment wilt zien. Het is tegenwoordig veel makkelijker geworden om thuis die ene serie te bingewatchen of om jouw favoriete film nogmaals te kijken.

Netflix

Netflix is met voorsprong de meest populaire streamingdienst in België. Ongeveer 3 miljoen Belgen zijn geabonneerd op Netflix. Het heeft een uitgebreide bibliotheek die iedere week vernieuwd in België. Geen wonder dat ze zoveel abonnees hebben. De allerbekendste films en series zijn hier te vinden. In tegenstelling tot Streamz kun je hier geen traditionele tv-series volgen. Vind je dit ook helemaal niet belangrijk? Dan kun je beter Streamz opzeggen en een Netflix abonnement aanschaffen.

Disney+

Disney+ is een vrij nieuwe streamingdienst in België, maar weet al snel abonnees voor zich te winnen. Met hun aanbod van 700 (Disney) films, 160 series en 60 exclusieve originals snappen wij wel dat de abonnees blijven komen.

Is Tv overbodig geworden door de komst van video streaming diensten?

Nee, nog niet. De ‘ouderwetse’ televisie wint het vooralsnog van zijn nieuwe concurrenten. Maar weet de televisiewereld zijn kijkers vast te houden? Of komt er een complete switch naar video streamingdiensten? De tijd zal het ons leren. Ben je zelf tot de conclusie gekomen dat Tv voor jou overbodig geworden is? Dan staat er je nog maar een ding te wachten: jouw televisie abonnementen opzeggen.Tegenwoordig doe je dit gemakkelijk en snel met online opzegservices, zoals Xpendy|. Jij laat jouw NAW-gegevens achter op het online opzegformulier en zij regelen de rest! Dan kun jij ondertussen weer genieten van jouw favoriete film of serie via de streamingdiensten!