TenCate verwacht nieuwe order

De vraag naar TenCate producten voor legerkleding blijft groeien. Naast de aanhoudend hoge omzet van TenCate Defender(TM)M-weefsels heeft het Amerikaanse leger orders verleend aan SNCT (fabrikant van legeruniformen) voor een additioneel groot aantal gevechtsuniformen op basis van TenCate Gen2(TM)-weefsel. Op 21 juli 2008 maakte TenCate bekend dat in de erop volgende twaalf maanden met TenCate Defender(TM)M-producten een omzet van minstens $ 100 miljoen zou worden behaald. De nieuwe order voor TenCate Gen2(TM)-weefsel, waarmee voor TenCate $ 35 miljoen aan omzet is gemoeid, zal in de komende maanden worden uitgeleverd, het merendeel in 2009.

TenCate Defender(TM)M-weefsels zijn verkozen tot het standaardmateriaal voor vlamwerende gevechtsuniformen ten behoeve van het Amerikaanse leger en het Amerikaanse korps mariniers. Dientengevolge blijft een grote vraag bestaan naar dit materiaal en naar verwachting zal die groei in 2009 toenemen. Voortdurend worden nieuwe TenCate Defender(TM)M-producten ontwikkeld. Deze ondergaan uitgebreide draagproeven door het Amerikaanse leger.

Ook TenCate Gen2(TM)-weefsel is een succesvol product voor militaire toepassingen. Het is gemaakt van aramidevezels, terwijl het TenCate Defender(TM)M-weefsel voornamelijk wordt gemaakt van viscose (Lenzing® FR). Het productengamma van TenCate biedt vlamwerende bescherming voor een groot aantal uiteenlopende militaire toepassingen. Het goedgevulde orderboek vormt een solide basis voor het segment Protective Fabrics (onderdeel van de sector Advanced Textiles & Composites).

TenCate heeft met haar brede collectie vlamwerende weefsels een uitstekende positie in deze markt verworven. Als grootste Amerikaanse fabrikant van beschermende weefsels is TenCate in staat snel te reageren op de vraag van verschillende legeronderdelen, elk met zijn specifieke functionele en kwalitatieve kenmerken. TenCate ontving onlangs nogmaals een onderscheiding van de Amerikaanse militaire autoriteiten voor haar prestaties.