Aalberts Industries vermindert personeelsbestand met 15%

Aalberts Industries heeft zijn personeelsbestand met circa 1.600 man oftewel 15% verminderd. Voor een deel is dat het gevolg van de recessie, voor een deel het effect van de robotisering. Aalberts Industries investeert daar al jaren in, en dat levert een kostenbesparing op van 70 miljoen euro.

Topman Jan Aalberts verwacht dat het bedrijf sterk uit de recessie zal komen. Hij wijst op de spreiding over producten, markten, klanten en landen van Aalberts Industries. De gemiddelde winstgroei is 15% per aandeel per jaar. Het bedrijf telt 150 locaties teneinde dicht bij klanten te zitten en om cross-selling te realiseren. Aalberts heeft niet bezuinigd op sales, maar juist mensen aangetrokken voor de verkoop. De 250 man voor productontwikkeling zijn eveneens gehandhaafd. De topman erkent dat het mogelijk is dat de ratio schuld/ebitda van Aalberts Industries buiten de grenzen treedt die in het convenant met de banken zijn vastgelegd.

In de Verenigde Staten behaalt Aalberts Industries een omzet van 170 miljoen euro (250 miljoen dollar), oftewel 10% van de totale omzet. De marge is 7% tot 8%. Aalberts wil de Amerikaanse omzet de komende jaren opvoeren naar 700 miljoen tot 1 miljard dollar.

Gebaseerd op: Beleggersbelangen (29-5-2009)
© Newsselect 2009