Lightyear en Arval slaan handen in elkaar met pre-order van 10.000 Lightyear 2’s

Helmond, 16 januari 2023 – Lightyear tekent een pre-ordercontract met leasingmaatschappij Arval, Europees marktleider en een belangrijke speler in mobiliteitsoplossingen dat
Alain van groenendael
Alain van Groendael
deel uitmaakt van BNP Paribas Group. De bestelling omvat 10.000 Lightyear 2-modellen, het tweede model dat toegankelijk wordt voor massaproductie van Lightyear, het Nederlandse high tech bedrijf dat ’s werelds eerste elektrische auto op zonne-energie produceert. Deze samenwerking betekent dat Lightyear een nieuwe mobiliteitspartner heeft, voor zakelijke klanten en consumenten.

Zo kunnen ze de elektrische wagen op zonne-energie ervaren in Europese markt waar Arval actief is. Met deze bestelling bereikt Lightyear officieel de kaap van 21.000 B2B-reservaties, wat overeenkomt met een omzet van 840 miljoen euro. Dit nieuws komt er nadat Lightyear eerder deze maand de wachtlijst opende voor Lightyear 2, om consumenten voorrang te geven in het pre-order proces later dit jaar.

Een samenwerking gebaseerd op gedeelde waarden

Lex hoefsloot
Lex Hoefsloot
Zowel Arval als Lightyear hebben ambities op het gebied van duurzame mobiliteit. Zo ondersteunt deze samenwerking niet alleen Lightyear's intrede op de Europese markt in 2023/’24, maar ook op internationaal niveau. "De technologie van Lightyear is bewezen, betaalbaar, milieuvriendelijk en vormt een geweldige aanvulling op ons wagenpark", zegt Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval. "Onze ambitie is om tegen 2025 700.000 elektrische voertuigen te leasen als onderdeel van onze wereldwijde vloot, en we kijken ernaar uit om 10.000 Lightyear 2-auto's te verwelkomen. De Lightyear 2-auto’s gaan ons helpen dat doel te bereiken en, nog belangrijker, onze klanten verder ondersteunen met een optimale oplossing voor hun energietransitie-behoeften en de infrastructuuruitdaging in Europa."

Schone mobiliteit voor iedereen

Lex Hoefsloot, CEO en medeoprichter van Lightyear, zegt: "Naast het aanbieden van onze elektrische auto's op zonne-energie aan individuele consumenten, speelt Arval een cruciale rol als leasemaatschappij om onze technologie voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken. We zijn dankbaar voor hun vertrouwen en hun expertise en internationale aanwezigheid om Lightyear 2 uit te rollen."

De Lightyear 2 beantwoordt de vraag van de consument naar schone mobiliteit door een dak en kap met zonnepanelen toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de actieradius verdubbelt, en de auto een rijbereik van meer dan 800 km biedt. In totaal hoeven gebruikers drie keer minder te laden dan een conventioneel elektrisch voertuig. De geschatte prijs van de wagen bedraagt minder dan €40.000. Nadat Lightyear de haalbaarheid van een elektrisch voertuig op zonne-energie heeft bewezen door zijn eerste model, Lightyear 0, in beperkte aantallen te produceren, is Lightyear 2 de volgende stap van het bedrijf om schone mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen, overal.