Arcadis in zee met Amerikaanse defensie

Arcadis heeft vandaag aangekondigd dat haar Amerikaanse dochteronderneming Malcolm Pirnie samen met het Connecticut Center for Advanced Technology (CCAT) opdracht heeft gekregen van het Defence Energy Support Center (DESC) voor het analyseren en testen van de CO2 uitstoot.

Het driejarig contract met een waarde van meer dan $ 18 miljoen is gericht op het inzetten van alternatieve brandstoftechnologie door het Amerikaanse Ministerie van Defensie om zo de CO2 uitstoot terug te dringen.

"Met ons team bieden wij veel ervaring op het gebied van onderzoek, energie en milieukennis, een aanzienlijke hoeveelheid onderzoekscapaciteit en een gedegen kennis van het Ministerie van Defensie," zegt Harry Kleiser, Directeur van het Federale Programma van Malcolm Pirnie. "We zien er naar uit om DESC te assisteren bij het beperken van hun energieverbruik en om de activiteiten van Malcolm Pirnie in de energiesector uit te breiden."

Onder het contract zal Malcolm Pirnie een inschatting maken van de mogelijkheden om CO2 op te vangen en vast te leggen dan wel te hergebruiken en zal daartoe testinstallaties neerzetten op locaties van het Ministerie van Defensie. Hierbij zal een volledige analyse worden gemaakt van de verschillende technologieën om CO2 uitstoot te verminderen, worden de behoeften van het Ministerie in kaart gebracht, en wordt een volledige evaluatie en milieurapportage gemaakt voor elk van de testinstallaties.

Het project ondersteunt het streven van DESC om voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie en andere overheidsinstanties efficiënte en economisch aantrekkelijke energieoplossingen te vinden.