Opnieuw miljardenbod op Genzyme

De Franse farmaceut Sanofi-Aventis heeft zondag een nieuw bod uitgebracht van 18,5 miljard dollar (14,5 miljard euro) in contanten op het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genzyme. Eerder sloeg Genzyme een vergelijkbaar bod van de Fransen af.

Het bod bedraagt 69 dollar per aandeel. Dat is een premie van 38 procent bovenop de koers van 1 juli, aldus Sanofi. Een maand geleden sloeg Genzyme hetzelfde bod af omdat het te laag was. Analisten hadden gedacht dat Sanofi nu een hoger bod zou doen om Genzyme te paaien.

Transactie
In een brief aan Genzyme schrijft Sanofi-topman Christian Viehbacher dat ze ''erop gericht blijven constructieve discussies aan te gaan met Genzyme om deze transactie af te ronden''. Hij liet ook weten de financiering voor de overname rond te hebben en momenteel niet over een hoger bod te willen praten.

Sanofi gaf verder aan alle mogelijkheden open te houden om de overname van Genzyme succesvol af te ronden. Daartoe behoort ook een vijandige overname. Analisten denken echter dat Viehbacher dat niet wil omdat hij geen risico's wil nemen. Genzyme kampt met problemen in de fabrieken waardoor een gebrek aan medicijnen ontstaat. Dat kan tot onverwachte extra kosten leiden.

ANP