'Mark Hurd krijgt topfunctie bij Oracle'

Mark Hurd, de voormalige baas van computergigant Hewlett Packard , gaat snel aan de slag aan de top van softwarereus Oracle . Dat schrijft de Financial Times. Verwacht wordt dat hij de 66-jarige stichter van het bedrijf, Larry Ellison, opvolgt als CEO. Die leidt het bedrijf sinds 1977 en bezit nog altijd een kwart van de aandelen.

Op 6 augustus verbaasde Hewlett Packard de wereld door Hurd te ontslaan nadat een externe medewerkster hem van ongepast seksueel gedrag had beschuldigd. Hewlett-Packard gaf toe dat Hurd zich niet aan seksuele intimidatie schuldig had gemaakt, maar dat hij misleidende onkostennota's had opgesteld en zijn persoonlijke relatie met de medewerkster verborgen had gehouden.

De raad van bestuur van Oracle beslist deze week over de aanwerving van Hurd. Zijn aanwezigheid moet Hewlett Packard toelaten te concurreren met Hewlett Packard , IBM en andere markrleiders in de software- en computerindustrie. Hurd brengt namelijk een grote dosis kennis over de hardware-industrie mee.

In de dagen die volgden op het ontslag van Hurd bij Hewlett Packard toonde Ellison zich een fervent verdediger van de kwaliteiten van de Hewlett Packard -topman. Met het wegsturen van topman Mark Hurd maakt Hewlett-Packard dezelfde grote vergissing als computerbouwer Apple in de jaren tachtig van de voorbije eeuw, toen Steve Jobs werd ontslagen, schreef Ellison toen in een opiniebijdrage in de Los Angeles Times.

Express.be