Imtech breidt uit in Finland door overname LIT

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Finse technische dienstverlener LIT (LIT Lännen Ilmatekniikka Ltd.) heeft overgenomen. Met circa 25 medewerkers realiseert LIT jaarlijkse opbrengsten van ruim 3 miljoen euro. De overname draagt direct bij aan de nettowinst.

Focus op Nordic
René van der Bruggen, CEO Imtech : 'Zoals bekend streeft Imtech naar een sterke positie in Nordic. Onlangs is met de overname van NEA (2.200 medewerkers geprognosticeerde jaaropbrengsten van circa SEK 2,5 miljard in 2010) de positie van Imtech in Zweden en Noorwegen aanzienlijk verstevigd. Thans werken we aan verdere positieverbetering in Finland.

Door de acquisitie van LIT neemt onze schaalgrootte en dienstenpakket in Finland verder toe, vooral op de groeiende energiemarkt. Technologisch gezien kunnen we met LIT in Finland een hogere toegevoegde waarde leveren aan een breder klantenbestand. Een prima basis voor verdere groei. Ook in de nabije toekomst kunnen van Imtech in Finland verdere acquisities worden verwacht.'


Profiel LIT
LIT (LIT Lännen Ilmatekniikka Ltd) is gevestigd in Rauma, nabij Turku, en bezit een sterke marktpositie in de snel groeiende industriële markt in het zuidwesten van Finland. De onderneming is vooral actief in de papierindustrie. LIT is gespecialiseerd in technologie en maintenance op het gebied van energie, koeling, ventilatie en warmte. Er is een kleine, maar innovatieve afdeling voor toepassing van hightech controlesystemen voor optimalisering van energie en ventilatie. Hiermee onderscheidt LIT zich in de markt.

Synergie
De dienstverlening van LIT sluit prima aan bij de bestaande Imtech -activiteiten in Finland op het gebied van klimaattechnologie. Hierdoor nemen het klantenbestand, schaalgrootte en technologisch dienstenpakket toe. Dit leidt tot verdere toekomstige groei van Imtech in Finland.

Verdere groei in Nordic
Eind 2008 heeft Imtech NVS (werktuigbouwkundige specialist) overgenomen. In juni 2010 volgde de overname van NEA (elektrotechnische specialist). NVS en NEA zijn samen een sterke speler in Nordic. Door bundeling van kennis en competenties kan aan klanten multidisciplinaire technische diensten worden aangeboden. Met in totaal ruim 4.500 medewerkers en pro forma geprognosticeerde opbrengsten van circa SEK 5,9 miljard over 2010 bezit Imtech een top-3 positie in Nordic. Onlangs nam Imtech in Finland ook YSP over, een technologische frontrunner op de markt van hightech trafficoplossingen.