Verizon bouwt aan wereld vol draadloos verbonden apparatuur

Verizon Comm. bouwt aan een netwerk waarmee apparaten variërend van koelkasten en auto's tot MRI-scanners draadloos met elkaar verbonden zijn via zijn 4G netwerk. Reden voor deze strategie is dat de Amerikaanse markt voor mobiele telefonie verzadigd raakt en Verizon Comm. naar andere bronnen van inkomsten zoekt.

Meerdere partijen aangesloten
Verizon Comm. heeft Eastman Kodak, LG, Samsung en Dell al overgehaald producten te ontwikkelen die profijt hebben van de snelheid van 4G datastromen. Buiten de mobiele telefoniemarkt treden biedt Verizon Comm. ook de mogelijkheid concurrenten als AT&T voor te zijn. AT&T richt zich vooral op het upgraden van zijn bestaande 3G diensten en is nog enige maanden verwijderd van de lancering van zijn 4G netwerk.

LTE
Verizon Comm. 's supersnelle vierde generatienetwerk gebruikt de technologiestandaard Long Term Evolution (LTE). Volgens ingewijden investeert Verizon Comm. zo'n 3 miljard dollar in het upgraden van zijn 3G- naar een 4G-netwerk. 3G-netwerken bieden download snelheden van 1,7 megabits per seconde, terwijl dat bij 4G gemiddeld 10 Mbps is.

Dit maakt 4G geschikt voor netwerken van medische apparatuur, beeld- en geluidsapparatuur in de gezinsauto en draadloze verbinding met het koffieapparaat en de koelkast.

Express.be