Vrouwenaffaire was niet de echte reden van ontslag Mark Hurd (ex-ceo HP)

Mark Hurd, de in augustus ontslagen ceo van computermaker Hewlett Packard , is niet ontslagen vanwege zijn vermeende affaire met Jodie Fisher. Op 6 augustus verbaasde Hewlett Packard de wereld door Hurd te ontslaan nadat een externe medewerkster hem van ongepast seksueel gedrag had beschuldigd.

Hewlett-Packard gaf toe dat Hurd zich niet aan seksuele intimidatie schuldig had gemaakt, maar dat hij misleidende onkostennota's had opgesteld en zijn persoonlijke relatie met de medewerkster verborgen had gehouden. Het ontslag van de ceo kostte de computermaker een gouden parachute van zo'n 40 miljoen dollar.

Volgens The Wall Street Journal, dat zich baseert op verklaringen van de advocate van Jodie Fisher (foto), zou Hurd het niet al te nauw hebben genomen met de geheimhoudingsverplichting van koersgevoelige informatie en zou hij Fisher in maart 2008 hebben ingelicht over de overname van EDS voor 13,9 miljard dollar; een deal die pas in mei van dat jaar openbaar werd gemaakt.

Toen bij het uitbreken van 'de zaak Fisher' de raad van bestuur van Hewlett Packard Hurd met dat gegeven confronteerde zou hij meermaals zijn verhaal hebben gewijzigd, wat het vertrouwen in hem schaadde en uiteindelijk zijn functioneren onmogelijk maakte.

Volgens Lucille Salhany, die in de raad van bestuur van Hewlett Packard zit 'loog Hurd in mijn gezicht en liegt hij in jullie gezicht. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij de waarheid spreekt'. Gecombineerd met de onduidelijke affaire met Fischer -een voormalige softporno-actrice- volstond dat om hem aan de deur te zetten.

Mark Hurd is ondertussen aan de slag bij zijn nieuwe werkgever, Oracle , waar hij de volgende vijf jaar 250 miljoen dollar gaat verdienen.

Express.be