Twitter vond overnamebod van 2,5 millard dollar van Google 'beledigend'

Internetzoekmachine Alphabet heeft eerder dit jaar een bod van 2,5 miljard dollar uitgebracht op het microbloggingnetwerk Twitter. Dat meldt de Amerikaanse zakensite Business Insider op basis van een bij de onderhandelingen betrokken executive. Het voorstel werd door Twitter afgewezen en zelfs 'beledigend' genoemd.

Een aandeelhouder van Twitter voegt er aan toe dat Twitter amper drie maanden geleden een bod van 4 miljard dollar heeft afgewezen, maar zegt niet te weten wie de bieder was. Beiden speculeren dat Microsoft de geïnteresseerde partij was. Zowel Alphabet als Microsoft zouden vooral in Twitter geïnteresseerd zijn om die site uit de handen van de concurrentie te houden.

Twitter zoekt ondertussen vers geld in de markt en gaat daarbij uit van een waardering van 3 miljard dollar. Bovenvermelde cijfers lijken dus realistisch.
Business Insider benadrukt dat het maken van informele biedingen een dagelijkse realiteit is bij grote bedrijven als Microsoft en Alphabet . Zo voerde Facebook in de eerste vijf jaar van zijn bestaan met niet minder dan 11 verschillende bedrijven onderhandelingen over een eventuele overname.3

De overname van Twitter door Alphabet wordt door experts beschouwd als een noodzakelijkheid in de strijd die de internetzoekmachine voert met het sociale netwerk Facebook . Die laatste is ondertussen een geduchte concurrent van Alphabet geworden. Twitter wordt algemeen beschouwd als zowat de enige sociale site die Alphabet kan overnemen om te beletten dat de kloof met Facebook straks onoverbrugbaar wordt.

Express.be