bunq boekt eerste kwartaalwinst ooit

bunq, de op een na grootste neobank in de EU, boekte in het laatste kwartaal van 2022, €2,3 miljoen euro winst. De eerste kwartaalwinst ooit draagt bij aan de verdere groei en internationale uitbreiding van de challenger.

In het laatste kwartaal van 2022 stegen bunq’s netto inkomsten uit abonnementen met 37% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het totaal aan gebruikerstegoeden is over dezelfde periode met 64% toegenomen naar in totaal €1,8 miljard euro.

“Ik ben ontzettend trots op het feit dat ons verdienmodel, waarin de gebruiker centraal staat, in slechts 10 jaar winstgevend is gebleken. Door ons commerciële succes direct te koppelen aan de tevredenheid van onze gebruikers, hebben we een bedrijf gebouwd dat succesvol is zolang onze gebruikers tevreden zijn.” zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.

In december 2021 bereikte bunq voor het eerst een break-even punt. Sindsdien heeft de neobank de weg naar structurele winstgevendheid ingezet, terwijl de operationele winst werd ingezet voor productontwikkeling, innovatie en internationale expansie.