Apple komt met 3 verschillende versies van de iPad 2

Het Amerikaanse technologieconcern Apple bereidt voor 2011 drie verschillende versies van de iPad 2 voor. Deze geüpdate iPads zullen een aantal combinaties ondersteunen wat betreft de toegang tot het internet: Wi-Fi, UMTS en/of CDMA, schrijft DigiTimes.

De productie van de nieuwe modellen gaat eind januari van start. Het apparaat zou verbeteringen krijgen inzake leesbaarheid en ook aan de weerkaatsing van het licht op het scherm wordt gewerkt, teneinde de iPad 2 beter te helpen concurreren met de e-boekenlezer Kindle.

Ook zou Apple de iPad 2 uitrusten met de mogelijkheid om te videotelefoneren en een USB-poort die ervoor moet zorgen dat het eenvoudiger wordt om de iPad te verbinden met een ander apparaat. Verer zou de iPad 2 over een gyroscoop met drie assen beschikken, die de gebruikservaring tijdens het gamen moet verbeteren.

Volgens bronnen dichtbij Apple zou het bedrijf in 2011 niet minder dan 40 miljoen iPad 2's op de markt brengen, goed voor zo'n 65% tot 75% van de totale tabletcomputermarkt.

Express.be