Imtech haalt nieuwe orders binnen

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het als technologiepartner van de Duitse auto-industrie in toenemende wordt gevraagd auto- en vrachtwagenproducenten te helpen hun productie te verduurzamen. Er zijn van Audi, VW, MAN AG en Opel nieuwe orders ter waarde van 120 miljoen euro ontvangen. De Imtech -oplossingen dragen niet alleen bij aan een beter milieu en aan het bereiken van duurzaamheiddoelstellingen van deze klanten, maar maken tegelijkertijd een meer kostenefficiënte productie mogelijk.

René van der Bruggen, CEO Imtech : 'De automobielindustrie is een belangrijke motor voor de Duitse economie. Imtech bezit hier een sterke positie als technologiepartner en is onder meer actief met de inrichting van technische infrastructuur, het verduurzamen van productieprocessen, geavanceerde testtechnologie waarmee nieuwe en zuinige automodellen met een lage CO2-uitstoot worden ontwikkeld en realisatie van hightech testfaciliteiten. De nadruk ligt op innovatieve totaaloplossingen. De nieuwe orders bewijzen onze sterke positie.'

Audi aangesloten op industriële afvalwarmte
In Ingolstadt heeft Audi een miljardeninvestering aangekondigd met als doel de productie aanzienlijk te verduurzamen en milieuvriendelijke elektrische en hybride auto's te ontwikkelen. Mede in dit kader is besloten dat Audi afvalwarmte gaat gebruiken die vrijkomt van de nabij gelegen olieraffinaderij Petroplus en van de afvalverwerkingcentrale Ingolstadt.

Om deze industriële afvalwarmte optimaal te gebruiken zal Imtech zowel een hightech stadsverwarmingstation als een innovatief heetwaterstation realiseren. Beide worden geïntegreerd in de bestaande stadsverwarming waarop een deel van de productie van Audi is aangesloten. Het resultaat is een aanzienlijke energieoptimalisatie waarmee nog dit jaar 67.000 ton aan schadelijke CO2-uitstoot wordt bespaard.

Nieuwe energiecentrale voor VW
VW produceert in Baunatal versnellingsbakken. Vanaf medio 2012 zal VW hier de modernste technologie gaan inzetten voor de productie van stroom en warmte. Hierdoor is VW in staat om 75% van de noodzakelijke stroombehoefte zelf tot stand te brengen en zal er 30% procent minder energie verbruikt worden. Imtech realiseert een nieuwe hightech warmtekrachtcentrale (CO2- en Nox-neutrale gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit - kracht - met een hoog rendement), inclusief alle bijbehorende duurzame stoom- en watercomponenten.

Energie-efficiënte productie voor VW en MAN AG
Voor VW in Zwickau en MAN AG in München realiseert Imtech de complete duurzame technische infrastructuur in nieuwe productiehallen. Integratie van alle aanwezige technische voorzieningen - onder meer warmte, koeling, stroomvoorziening, energiedistributie, elektrotechniek, hightech meet- en regeltechniek, brandbeveiliging - maakt het mogelijk een energie-efficiënte en duurzame productie tot stand te brengen.

Testtechnologie voor Opel
Imtech is gespecialiseerd in testtechnologie waarmee klimaatcondities van elke klimaatzone op aarde (maximale en minimale temperaturen) gesimuleerd kunnen worden. Hiermee worden carrosserie- en kwaliteitstesten uitgevoerd. Voor Opel in Dudenhofen wordt een nieuwe hightech koudeklimaat-testfaciliteit gerealiseerd.

Eind mei 2010 maakte Imtech al bekend dat het voor 31 miljoen euro orders had verworven voor duurzame technologie voor Porsche, Audi en Daimler in Duitsland en Hongarije.