SDG Capital investeert in BE Networks

SDG Capital is een jong en dynamisch private equity team dat enkel investeert in bedrijven die direct bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Dit maakt dat BE Networks en SDG Capital perfect bij elkaar passen. Sinds 2008 voorziet BE Networks haar klanten (voornamelijk ISP's en System Integrators) van hoogwaardige tweedehands netwerkapparatuur, zoals routers, switches en modules. Het bedrijf opereert op wereldwijde schaal en maakt slim gebruik van een high-end test- & refurbishproces om de levenscyclus van de apparatuur te verlengen. Haar diensten en bedrijfsmodel ondersteunen de circulaire economie doordat de apparatuur veel langer wordt gebruikt. Het wereldwijd opererende verkoopteam is gevestigd in kantoren in Europa, Afrika en Zuidoost-Azië. De onderneming adviseert klanten wereldwijd over het strategisch gebruik van tweedehands netwerkapparatuur, waardoor levertijd, CAPEX en CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen in vergelijking met nieuwe producten.

Duurzaamheid in het bedrijfsleven

De exponentiële behoefte aan sneller en veiliger internet dwingt bedrijven om hun netwerkinfrastructuur voortdurend te upgraden, wat vaak leidt tot het voortijdig buiten gebruik stellen van apparatuur. Nu het belang van duurzaamheid in het bedrijfsleven toeneemt, zijn bedrijfsleiders wereldwijd op zoek naar nieuwe manieren om duurzaamheidsdoelen te bereiken. BE Networks helpt haar klanten bij de overgang van een lineaire levenscyclus van apparatuur naar een circulaire, waarbij de gerealiseerde CO2-reductie ook wordt gemeten en gerapporteerd. Aangezien de meeste CO2-uitstoot in de productlevenscyclus afkomstig is van de productie van de apparatuur (en productie van de benodigde grondstoffen), helpen organisaties die tweedehands apparatuur kopen actief mee aan een duurzame toekomst.

Netwerkexpertise

BE Networks is gespecialiseerd in netwerk- en datacenterapparatuur. Haar deskundige consultants ondersteunen klanten bij het bepalen welk type tweedehands apparatuur kan worden gebruikt en hoe deze kan worden geïntegreerd in een bestaande netwerkconfiguratie. BE Networks is al jaren voorkeursleverancier van refurbished netwerkapparatuur voor veel van haar klanten en hun system integrators.