Google werft 6.200 nieuwe medewerkers aan, waarvan 1.000 in Europa

Internetzoekmachine Alphabet gaat dit jaar wereldwijd 6.200 nieuwe mensen aanwerven, waarvan 1.000 in Europa. Het gaat om de grootste expansie in de geschiedenis van het internetbedrijf, dat vandaag 24.400 werknemers telt in meer dan 60 kantoren in 30 landen. Ook in 2010 groeide het werknemersbestand van Alphabet met 23% of 4.000 mensen. In Europa en het Midden-Oosten zijn vandaag zo'n 5.000 Googlers aan de slag. De 1.000 bijkomende aanwervingen zullen evenredig verdeeld worden over de technologie- en sales & marketingdepartementen.

Zal het nieuws van de aanwervingen ongetwijfeld gunstig onthaald worden door president Obama, die in zijn jaarlijkse State of the Union focuste op de ceratie van nieuwe jobs, dan beginnen velen op Wall Street zich vragen te stellen bij deze aanwervingstsunami. Vooral nadat stichter Larry Page, die vanaf april de nieuwe CEO van Alphabet wordt, zich zou ergeren aan de vaak 'verlammende bureaucratie' binnen het bedrijf. Wall Street zou liever een meer pragmatische aanpak zien, die tot (nog) grotere winsten leidt.

Met 31.000 werknemers zal Alphabet eind dit jaar nog altijd minder dan de helft van de 88.400 werknemers tellen die bij Microsoft aan de slag zijn, de grootste concurrent van Alphabet .

Alphabet is een populaire plaats om te werken: maaltijden en drank zijn er gratis en werknemers worden gratis van en naar het werk gebracht in busjes die van internettoegang zijn voorzien. Als eindejaarsgeschenk konden alle Googlers rekenen op een loonsverhoging van 10%, een zet die het bedrijf dit jaar zo'n 500 miljoen dollar zal kosten.

Express.be