Besparen op je businesstrip: 5 tips

Zakelijke reizen zijn belangrijk om nieuwe partners te werven of om goed contact te onderhouden met reeds bestaande partners. Toch kunnen businesstrips al gauw hoog in de kosten lopen als het niet met zorg is voorbereid. Vooral voor de kleine ondernemer worden zakelijke reizen al gauw een rib uit het lijf. Zonde, want mits goed gepland, kan er aardig bespaard worden op dit soort reizen. En dat doe je met onderstaande tips!

Vliegen

1. Check een vluchtenscanner

Een online vluchtenscanner is het begin van iedere zoektocht voor een reis naar het buitenland. Dit soort tools geven je een overzicht van vluchten van verschillende aanbieders, waardoor je eenvoudig een keuze kunt maken. Overigens hebben deze scanners ook handige functies, zoals een goedkopere vliegvelden in de buurt of goedkopere dagen in de week. Zo betaal je sowieso niet teveel.

2. Reis met alleen handbagage

Door slim in te pakken kun je zo een paar tientjes besparen op je bagage. In een handbagagekoffertje past genoeg voor een heel weekend weg. En dat niet alleen: doordat je niet hoeft in te checken, bespaar je tijd die je anders zou gebruiken om in de rij te staan om je spullen in te checken, en moet je na je vlucht langer wachten op je bagage. Met de gedachte dat tijd geld is, sla je zo dus twee vliegen in één klap.

3. Gedeeltelijke overnachtingen

Soms heb je helemaal geen overnachting nodig gedurende je reis, terwijl je wel graag een plekje hebt om jezelf op te frissen of bij te slapen na de vlucht. Gelukkig zijn er steeds meer hotels waarbij je ook voor een gedeeltelijke overnachting kunt kiezen. Hierdoor kom je toch fris op je afspraak en kun je je bagage ergens stallen, zonder dat je direct de prijs voor een hele nacht betaalt.

4. Leef zoals een local

Waarom duur leven als het ook goedkoper kan? Als we op reis zijn is het gemakkelijk om voor een restaurant te kiezen en met een taxi te reizen, maar dat hoeft helemaal niet nodig te zijn! Doe wat research op het internet en zoek uit waar lokale mensen een hapje eten voor weinig – zo hoef je je niet meer te verbazen over dure steden.

5. Kijk voor slimme last minute aanbiedingen

Het moment waarop je je vlucht boekt is superbelangrijk voor de prijs die het heeft. Je hebt twee keuzes: of je boekt vroeg en bespaart zo al snel honderd euro op je vlucht of treinticket, of je boekt juist last minute. Last minute reizen zijn vaak veel goedkoper omdat maatschappijen uiteraard hun vliegtuig zo vol mogelijk willen krijgen. Ben je flexibel in wanneer je vertrekt? Profiteer daar dan van!