'Google is erg, erg fier op Wael Ghonim'

Alphabet -CEO Eric Schmidt heeft op het Mobile World Congress in Barcelona gezegd dat hij 'erg, erg fier' is op de sleutelrol die werknemer Wael Ghonim heeft gespeeld bij de Egyptische revolutie. Ghonim is de verantwoordelijke voor de marketingactiviteiten van internetzoekmachine Alphabet in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij zette een Facebookpagina op die de protesten in Egypte ondersteunde, waarna hij door het regime van ex-president Mubarak werd opgepakt en hij een week vermist was. Na zijn vrijlating manfesteerde hij zich als een van de woordvoerders van de protestbeweging, die na dagen van protest en betogingen uiteindelijk Mubarak tot ontslag dwong.

wael Ghonim Alphabet was tot nog toe erg vaag gebleven over Ghonim en had enkel gezegd dat hij niet handelde in naam van het bedrijf. Ghonim en Alphabet waren wel overeengekomen dat hij een tijd verlof zonder wedde zou nemen zolang hij aan de protesten deelnam. Maar ondertussen heeft Alphabet bevestigd dat Ghonim ten allen tijde terug welkom is bij het bedrijf.

Ghonim noemde het internet en zijn sociale netwerken in een interview met CBS Corp. 'een sleutel van de revolutie'. 'Zonder Facebook , Twitter, Alphabet en YouTube was dit nooit mogelijk geweest,' zei hij. Hij voegde er aan toe dat Facebookstichter Mark Zuckerberg zijn held is, die hij op een dag graag zou ontmoeten.

Express.be