Homburg koopt en verkoopt Amerikaanse joint-ventures

Richard Homburg, bestuursvoorzitter en CEO van Homburg Invest Inc. ("Homburg Invest" ofwel de "Onderneming") maakt bekend dat de Onderneming, door de uitoefening van bepaalde "buy-sell"-bepalingen in bepaalde joint venture-overeenkomsten met Cedar Shopping Centers, Inc. ( NYSE : CDR) ("Cedar"), voornemens is haar 80%-belang in een van de negen vastgoedobjecten die eigendom zijn van de joint ventures tussen Homburg en Cedar (verhouding Homburg 80%-Cedar 20%) aan Cedar te verkopen.

Daarnaast zal Homburg het 20%-belang van Cedar in de resterende acht joint venture-objecten overnemen. Als gevolg van deze transacties zal Homburg Invest beter in staat zijn haar strategie in de VS volledig te implementeren.

"Ruim een jaar geleden kondigden wij een strategisch initiatief aan om onze inkomstengenererende vastgoedobjecten te reorganiseren in vier geografische entiteiten en een ontwikkelingsmaatschappij," aldus Richard Homburg. "Deze transacties vormen een cruciale stap in onze reorganisatiestrategie in de VS, waarmee waarde voor onze aandeelhouders zal worden gecreëerd."

Verkoop van 80%-belang in één object
Homburg Invest heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van haar 80%-belang in het winkelcentrum Meadows Marketplace in The Hershey Company in de Amerikaanse staat Pennsylvania voor een bedrag van circa $5,34 miljoen.

Aankoop van 20%-belangen in acht objecten
Homburg Invest heeft tevens overeenstemming bereikt over de aankoop van de 20%-belangen van Cedar in acht objecten die momenteel in het bezit zijn van de Homburg/Cedar joint ventures voor een bedrag van circa $9,66 miljoen. Als volledige eigenaar van deze objecten zal Homburg Invest beter in staat zijn haar reorganisatiestrategie in de VS ten volle te implementeren. De volgende zeven objecten in Pennsylvania en één in de staat Massachusetts, in alle gevallen winkelcentra met een supermarkt als publiekstrekker, zullen door de Onderneming worden overgenomen:

* Aston Center, Aston, PA
* Ayr Town Center, McConnellsburg, PA
* Scott Town Center, Bloomsburg, PA
* Stonehedge Square, Carlisle, PA
* Pennsboro Commons, Enola, PA
* Parkway Plaza, Mechanicsburg, PA
* Spring Meadow Shopping Center, West Lawn, PA
* Fieldstone Marketplace, New Bedford, MA

Na afronding van de wederzijdse transacties,waarop de gebruikelijke voorwaarden van toepassing zullen zijn, inclusief onder andere goedkeuring door de kapitaalverschaffers, zal Homburg Invest per saldo een nettobedrag van circa $4,32 miljoen verschuldigd zijn aan Cedar en zullen de Cedar/Homburg joint ventures worden beëindigd.