TenCate rondt overname geosyntheticsactiviteiten Emas Kiara Industries af

Onder verwijzing naar het persbericht van 15 november 2010 maakt TenCate Geosynthetics Azië bekend met succes de overname te hebben afgerond van de geosyntheticsactiviteiten van Emas Kiara Industries Berhad, een beursgenoteerd bedrijf, gevestigd in Rawang, Maleisië. De afronding van deze transactie betekent een aanzienlijke versterking van de positie van TenCate Geosynthetics in de levering van geosyntheticsoplossingen voor de Zuidoost-Aziatische markten.

Emas Kiara Industries is een belangrijke full-line producent en leverancier van een breed scala van geosynthetische producten en oplossingen, met een primaire focus op de Aziatische markten. De toevoeging van de productiemogelijkheden, werknemers en productmerken van Emas Kiara zal de positie van TenCate Geosynthetics in deze snel groeiende regio van de wereld versterken.

Deze activiteiten concentreren zich op de snel groeiende milieu-, infrastructuur- en watermanagementtoepassingen in de regio. Een voorbeeld van de succesvolle productlijnen is TenCate Geotube(TM) voor kustbescherming, landwinning en ontwateringsprojecten voor het reinigen van bijvoorbeeld havens en rivieren.

Wally Moore, global group director TenCate Geosynthetics zegt: 'In combinatie met de bestaande productieactiviteiten van TenCate Geosynthetics in Maleisië en China, en de bestaande pan-Aziatische marktactiviteiten, breidt TenCate haar leidende marktpositie uit. Door deze overname neemt de omzet van TenCate in geosynthetics in deze regio aanzienlijk toe'.

Emas Kiara zal haar andere niet-geosynthetisch gerelateerde activiteiten voortzetten en handhaaft daarnaast haar activiteiten in de vervaardiging en installatie van geosynthetics met de exclusieve ondersteuning van de productleveringen van TenCate. Op deze wijze bundelen Emas Kiara en TenCate Geosynthetics hun inspanningen, wat een sterke oplossingsgerichte combinatie zal zijn.

De overname levert een directe bijdrage aan de winst van TenCate in 2011. De overname wordt gefinancierd door middel van de kredietfaciliteiten van TenCate.