Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrants

Mechelen, België; 20 maart 2018, 22.01 CET; gereglementeerde informatie - Galapagos  NV ( Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van warrants.

Galapagos heeft 298.184 nieuwe aandelen uitgegeven op 20 maart 2018, met een totale kapitaalverhoging van €3.924.205,36 (inclusief uitgiftepremie) tot gevolg.

Overeenkomstig de regels van het warrantuitoefeningsprogramma van Galapagos ' directiecomité, dat erin voorziet dat leden van het directiecomité automatisch een minimum aantal warrants uitoefenen onder bepaalde voorwaarden, heeft CEO Onno van de Stolpe 15.000 warrants uitgeoefend. Drie andere leden van het directiecomité hebben in het totaal 115.000 warrants uitgeoefend. Naast Onno van de Stolpe, hebben ook twee andere leden van de raad van bestuur in het totaal 13.800 warrants uitgeoefend.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] deelt Galapagos mee dat haar maatschappelijk kapitaal thans €277.122.928,92 bedraagt; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 51.234.962, wat gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 3.672.623, wat tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen. Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.

Over Galapagos
Galapagos ( Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten, idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die mensenlevens verbeteren. De Galapagos , met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 600 medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact

Investeerders:
Elizabeth Goodwin
VP IR & Corporate Communications
+1 781 460 1784

Paul van der Horst
Director IR & Business Development
+31 71 750 6707
ir@glpg.com

Media:
Evelyn Fox
Director Communications
+31 6 53 591 999
communications@glpg.com

Toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.
[1]     Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.


Attachment:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/9dd32b38-040b-473e-83f4-c53546fabd4f