Van Reet nieuwe voorzitter RVC Octoplus

OctoPlus N.V. kondigt vandaag aan dat de Raad van Commissarissen van de Onderneming met het voorstel komt om Dr. Staf Van Reet voor te dragen als voorzitter van de Raad van Commissarissen tijdens de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei. De benoeming zal voor een periode van 4 jaar zijn.

Dr. Van Reet is onder andere Managing Director geweest bij Janssen Pharmaceutica N.V. en voorzitter van de Janssen Research Foundation. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het toezicht op de wereldwijde research en development activiteiten van de Janssen Pharmaceutica Group (onderdeel van Johnson & Johnson ). Staf heeft ook uitgebreide ervaring in de biotechnologische sector als mede-oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Movetis tot het moment dat deze onderneming werd overgenomen door Shire . Op dit moment is hij nog steeds actief binnen de life sciences sector, onder andere als voorzitter van de Supervisory Board van Actogenix en Okapi Sciences en als lid van de Supervisory Board van Thrombogenics, Biocartis, TheraSolve en de VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

De Raad van Commissarissen kondigt daarnaast aan dat Dr. de Ruiter de Raad van Commissarissen heeft laten weten dat zij zich per 25 januari terugtrekt als lid van de Raad van Commissarissen.