Telegraaf 100% eigenaar van Dichtbij.nl

Door de overname van de resterende 30% van de aandelen van Webregio B.V. wordt Telegraaf per eind november 2012 voor 100% eigenaar van Dichtbij.

Onder de naam Dichtbij.nl is ter verdere versterking van de positie van Telegraaf op de lokale internetmarkt vorig jaar gestart met de opbouw van een online nieuwsplatform. Dichtbij biedt op lokaal niveau aan bewoners en ondernemers nieuws en stelt zich daarbij open voor interactie met bezoekers door mogelijkheden te faciliteren om op artikelen te reageren en door zogenoemde ‘meeschrijvers’ mogelijkheden te bieden om samen met de redactie actief verslag te doen van lokaal nieuws.

Dichtbij is in zijn oorsprong een samenvoeging van de internetactiviteiten van de huis-aan-huisbladen van Telegraaf en WebRegio. Tot eind november heeft Telegraaf nog 70% van de aandelen van Webregio in bezit. De overige aandelen zijn in handen van Jelle Hoffenaar en Bart Jonk, die tot eind van het jaar een adviserende rol blijven vervullen bij Dichtbij.nl. De dagelijkse leiding zal vanaf 1 oktober in handen zijn van Silvio de Groot.