BinckBank koopt 2,01 mln eigen aandelen in

BinckBank kocht tijdens de eerste helft van haar aandeleninkoopprogramma 2.086.185 aandelen in aan een gemiddelde prijs van €6,88. De online broker wil hiermee het kapitaaloverschot, dat voortkomt uit de solvabiliteit van de groep, teruggeven aan haar aandeelhouders.

Op 16 december 2011 hervatte BinckBank, beursgenoteerd op de NYSE Euronext Amsterdam , haar aandeleninkoopprogramma. Gedurende een periode van 18 maanden koopt BinckBank eigen aandelen in tot een bedrag van maximaal €28 miljoen. Op dit moment, halverwege het programma, heeft de online broker voor €14.344.184,07 aan eigen aandelen ingekocht. Hierdoor werd 51,23% van het aandeleninkoopprogramma reeds voltooid.

Aantal ingekochte aandelen en gemiddelde aankoopprijs van december 2011 tot september 2011

Het programma toont aan dat BinckBank een sterke kapitaalspositie heeft en hiervan gebruikmaakt om de belangen van haar stakeholders voorop te stellen. Met het inkopen van eigen aandelen geeft BinckBank kapitaal terug aan haar aandeelhouders. ING werd aangesteld om het aandeleninkoopprogramma uit te voeren. Zij doet dit zelfstandig en zonder inmenging van BinckBank.