Dochter BAM krijgt opdracht in Wales

BAM Construct UK Ltd, de Britse utiliteitsbouwonderneming van BAM Groep nv, heeft opdracht verworven voor de uitbreiding van het Morriston Hospitaal in Swansea, een stad in het zuiden van Wales. Met de opdracht voor Abertawe Bro Mogannwg Health Board is een bedrag gemoeid van bijna € 50 miljoen.

Het project omvat 13.000 vierkante meter nieuwbouw, verdeeld over drie verdiepingen die ruimte bieden aan onder meer nierdialyse, tandheelkundige en röntgenafdelingen. Tevens huisvest de nieuwe vleugel een educatief centrum voor artsen in opleiding en voor nascholing van artsen.

Naar verwachting zal het project voldoen aan de duurzaamheidsnorm BREEAM Excellent, door onder meer fotovoltaïsche panelen op het dak, het gebruik van warmtekrachtkoppeling en de aanleg van een innovatief energienet (smart grid). BAM heeft toegezegd op dit project een aantal stage- en werkervaringsplaatsen te creëren.

BAM is al in september gestart met de werkzaamheden, gelijk met de bouwwerkzaamheden voor een specialistisch revalidatiecentrum voor het ziekenhuis. BAM Construct UK zal de nieuwe vleugel naar verwachting najaar 2014 opleveren.