Ahold verkoopt belang in joint venture in Centraal-Amerika

Zaandam, 20 september 2005 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij overeenstemming heeft bereikt met Wal-Mart Stores Inc. over de verkoop van haar indirecte belang van 33 1/3% in CARHCO N.V. ("CARHCO"), haar joint venture in Centraal-Amerika. Afronding van de transactie wordt later vandaag verwacht. Het transactiebedrag is niet bekendgemaakt.

CARHCO heeft een belang van 85,6% in La Fragua S.A. ("La Fragua"), een onderneming in Guatemala die discountwinkels, supermarkten en hypermarkten exploiteert en die tevens actief is in El Salvador en Honduras. CARHCO is ook volledig eigenaar van Corporación de Supermercados Unidos ("CSU"), een onderneming die discountwinkels, supermarkten en hypermarkten exploiteert in Costa Rica, Nicaragua en Honduras.

CSU is daarnaast volledig eigenaar van Corporación de Compañias Agroindustriales, een onderneming die verse producten levert aan CSU en La Fragua en die tevens producten onder huismerk op de markt brengt. In augustus 2005 exploiteerde CARHCO in totaal 363 winkels in Guatemala (120), El Salvador (57), Honduras (32), Costa Rica (124) en Nicaragua (30).

De verkoop van het belang van Ahold in CARHCO is onderdeel van de strategie om de portfolio te optimaliseren en de financiële positie te versterken door de nettoschulden te verminderen.