Snell Advanced Media kiest Gemalto voor bescherming tegen inbreuk op intellectueel eigendom

Amsterdam, 21 juli 2016  - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, gaat een uitgebreide, aanpasbare en beveiligde oplossing leveren aan Snell Advanced Media (SAM). SAM is een onderneming die voorop loopt in de technologie voor live producties, editing, playout, infrastructuur en beeldtechniek voor omroepen, post-productiebedrijven en andere media. Sentinel Entitlement Management System (EMS) en Sentinel Rights Management System (RMS) geven SAM de tools om licentieactiviteiten te stroomlijnen en de kostbare intellectuele eigendomsrechten voor de nieuwe softwareproductlijn xFile te beschermen.

Met de ontwikkeling van xFile werd het mogelijk om post-productieactiviteiten te baseren op software- in plaats van op tot dan toe gebruikelijke hardware-oplossingen. SAM keerde zich tot Gemalto voor een manier om licenties toe te passen voor het verbeteren van de operationele efficiency waaronder verslaglegging van audits, innovatie en productactivering en het voorkomen van diefstal van intellectueel eigendom.

" Voordat we onze software op commerciële basis konden aanbieden, wisten we dat we onze applicaties moesten beschermen tegen reverse engineering en inbreuken ," aldus Jeremy Courtney, hoofd Media Processing Software van SAM. " Als je actief bent in de dynamische media- en omroepwereld heb je te maken met een publiek dat thuis is in de digitale wereld, dus extra beveiliging en gebruiksgemak van de software is erg belangrijk. Een van de voordelen van ons On Demand platform is de aanpasbaarheid en schaalbaarheid en dat wilden we ook voor onze oplossing op het gebied van bescherming en licentie. De aankoop van Sentinel RMS en EMS borduurt daarop voort ."

Met Sentinel RMS kan SAM op eenvoudige wijze een reeks licentiemodellen aanbieden en handhaven voor haar xFile producten. Behalve dat Sentinel RMS hiervoor nieuwe mogelijkheden en methoden biedt, zorgt het ook voor bescherming van intellectuele eigendomsrechten, waardoor het risico van inbreuken daarop minder wordt.

Sentinel EMS beheert de softwarerechten voor de afzonderlijke producten in de reeks en voor de back office licentieactiviteiten, waaronder softwareverwerking en -activatie waarop elke klant recht heeft. SAM integreerde de Sentinel EMS licentieserver met de SAM-winkel, waardoor online-klanten zelf zaken kunnen regelen - inclusief betaling, automatische orderverwerking, activatie, onderhoudspakketten en upgrades. Zodra de betaling ontvangen is, zorgt Sentinel EMS voor de toekenning van rechten waarbij een activeringscode wordt verzonden naar de klant. Gemalto leverde ook een zogeheten Salesforce.com Connector om in de toekomst haar Sentinel EMS te kunnen aansluiten op het CRM-systeem van SAM.

" De transformatie van SAM is een voorbeeld van wat we zien in de markt van dergelijke producten. Om niet achter te blijven in hun bedrijfstak moeten fabrikanten toekomstgericht denken en zich bewust zijn van de waarde van een op software gebaseerde aanpak en de invloed die deze transformatie op prijsvorming en leverbare pakketten kan hebben ," reageert Jamie Longmuir, regiodirecteur van Gemalto. " De samenwerking tussen Gemalto en SAM geeft het belang van softwarelicenties en rechten weer voor een sector die zoekt naar groeimogelijkheden en concurrentievoordeel." 

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2015 van € 3,1 miljard en met klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 14.000 werknemers zijn actief vanuit 118 kantoren, 45 personaliserings- en gegevenscentra, en 27 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 49 landen.
Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com , of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez
Noord-Amerika
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Peggy Edoire
Europa & CIS
+33 4 42 36 45 40
peggy.edoire@gemalto.com
Vivian Liang
Greater China
+86 1059373046
vivian.liang@gemalto.com
 

Ernesto Haikewitsch
Latijns-Amerika
+55 11 5105 9220
ernesto.haikewitsch@gemalto.com

 

Kristel Teyras
Midden-Oosten & Africa
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
 

Shintaro Suzuki
Azië Pacific
+65 6317 8266
shintaro.suzuki@gemalto.com


De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Persbericht (PDF)This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Gemalto via GlobeNewswire

HUG#2029896