Kinepolis rondt overnameproces Utopolis-groep af

Gereglementeerd bericht

3 oktober 2016, 7u00

Met de verkoop van de vier Belgische Utopolis-bioscopen op 30 september 2016, heeft Kinepolis Group het overnameproces van de Utopolis-groep (Utopia SA) afgerond.

Op 9 november 2015 bereikte Kinepolis Group een overeenkomst met de aandeelhouders van Utopia SA tot overname van de Utopolis-groep voor een totaal overnamebedrag van € 66 miljoen ondernemingswaarde.

De overname omvatte vijf bioscopen in Nederland (Almere, Den Helder, Oss, Zoetermeer, Emmen), drie in het Groothertogdom Luxemburg (twee in Luxemburg Stad en één in Esch-sur-Alzette), één  in Frankrijk (Longwy) en vier in België. De negen niet-Belgische vestigingen werden per direct overgenomen.

Contact
Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
pressoffice@kinepolis.com

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Kinepolis Group NV telt 47 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer. 2300 medewerkers zetten zich elke dag in om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen.
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Kinepolis Group via GlobeNewswire

HUG#2045820