COIL OPENT ZESDE PRODUCTIELIJN OP HAAR ULTRAMODERNE SITE IN BERNBURG, DUITSLAND

COIL OPENT ZESDE PRODUCTIELIJN
OP HAAR ULTRAMODERNE SITE IN BERNBURG, DUITSLAND

  • Realisatie van een belangrijke investering van 24,1 M€
  • Uitbreiding van de capaciteit om het groeipotentieel te versterken

Brussel, 14 september 2017 (8u00) - COIL, wereldleider op het gebied van aluminiumanodisatie, breidt haar productiecapaciteit voor de continue anodisatie van aluminium uit met de inhuldiging vandaag van een nieuwe hoogtechnologische lijn op haar site in Bernburg, Duitsland. Deze belangrijke investering is de bevestiging van COIL's engagement om haar industriële installaties verder te ontwikkelen voor de ondersteuning van haar groei en de valorisatie van haar marktpotentieel.

Met de inbedrijfstelling van lijn 6 kan de fabriek in Bernburg zich nog verder specialiseren in de massaproductie van geanodiseerd aluminium voor bouwtoepassingen. Dankzij deze nieuwe lijn, die er komt naast de in 2004 geïnstalleerde lijn 5, zal COIL, wiens productiecapaciteit in Duitsland tot nu toe verzadigd was, de nodige capaciteit kunnen creëren om te voldoen aan de stijgende vraag naar dik geanodiseerd aluminium.

Met een productiecapaciteit van 15.000 ton per jaar levert lijn 6 uitzonderlijke prestaties zonder gelijke. De lijn meet 250 meter en maakt het mogelijk om continu geanodiseerde aluminium bobijnen tot 2 m breed en 3,5 mm dik te verwerken in een ruim gamma van afwerkingen en kleuren en een maximaal gewicht van 12 ton. De opening van de lijn gaat eveneens gepaard met de inbedrijfstelling van een nieuwe logistieke hall en nieuwe installaties om de geautomatiseerde verwerking van de bobijnen te verhogen.

In het totaal heeft COIL 24,1 miljoen euro geïnvesteerd in deze nieuwe installaties met hoge toegevoegde waarde. Deze investeringen, die voor 24,7% gefinancierd werden met subsidies van het Landesförderinstitut Sachsen-Anhalt, wiens fondsen verstrekt worden door de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt en door het Finanzamt, het Duitse ministerie van Financiën, zullen het naar verwachting mogelijk maken de operationele efficiëntie en de competitiviteit van de fabriek in Bernburg te verhogen tot ongeziene niveaus.

Deze industriële investeringen zijn essentiel voor de strategie van COIL. COIL zal immers, dankzij deze nieuwe lijn 6, haar kostenstructuur verder kunnen optimaliseren en hoogkwalitatieve oplossingen voor walserijen en industriële klanten kunnen blijven aanbieden en ontwikkelen. Ze zal ook bijdragen tot de uitbreiding van haar aanbod op nieuwe geografische groeimarkten, in het bijzonder Azië. De site in Bernburg, de belangrijkste exportfabriek van COIL, zal bovendien kunnen profiteren van een "Made in Germany"-label dat wereldwijd sterk gewaardeerd wordt.

Tim Hutton, gedelegeerd bestuurder van Coil : "Onze activiteiten hebben de afgelopen drie jaar een zeer sterke ontwikkeling gekend. Om deze ontwikkeling te kunnen volgen, was het absoluut noodzakelijk onze capaciteit uit te breiden. De huidige uitbreiding van de capaciteit van de Duitse fabriek in Bernburg en de installatie tegen eind 2017 van een nieuwe generatie stukanodisatielijnen in België zullen op lange termijn in zeer grote mate bijdragen tot het aanboren van nieuwe markten. Met een belangrijke en flexibele beschikbare productiecapaciteit, zullen we vanaf 2018 over de middelen beschikken om onze rendabele groeidynamiek te versterken".

COIL is wereldleider op het vlak van anodisatie voor de bouw en industrie.

 

Anodisatie is een elektrochemisch procedé (elektrolyse) dat op het oppervlak van het aluminium een natuurlijke oxidelaag aanbrengt die beschermt en kan worden gekleurd. Dit zorgt voor een buitengewone weerstand tegen corrosie en verhoogt de functionele kwaliteiten van het metaal.

 

Anodisatie beschermt alle natuurlijke en ecologische eigenschappen van aluminium. Het metaal behoudt zijn uitstekende verhouding sterkte/gewicht, zijn niet-magnetische eigenschappen, zijn uitzonderlijke weerstand tegen corrosie en zijn hoge recycleerbaarheid.

 

Geanodiseerd aluminium wordt gebruikt in verschillende soorten toepassingen: architectuur, design, industrie of auto's. 
Euronext Growth Paris
Isin: BE0160342011 - ALCOI
Reuters: ALCOI.PA
Bloomberg: ALCOI:FP
www.coil.be


COIL
Tim Hutton
Gedelegeerd bestuurder 
tim.hutton@coil.be
Tel: +32 (0)11 88 01 88

 

CALYPTUS
Cyril Combe
cyril.combe@calyptus.net
Tel: +33 (0)1 53 65 68 68
COIL OPENT ZESDE PRODUCTIELIJNThis announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: COIL via GlobeNewswire

HUG#2133976