Heijmans legt spitsstroken aan op A1 en A50

Rosmalen- Heijmans Infrastructuur heeft de opdracht gekregen om spitsstroken te realiseren tussen Arnhem en Apeldoorn (A50) en tussen Apeldoorn en Deventer (A1). Het gaat om het ontwerp en de aanleg van in totaal 70 kilometer spits- en plusstroken . De totale opdrachtwaarde is € 34.750.000,-.

De werkzaamheden starten in juli van dit jaar. De ingebruikname van de spitsstrook op A50 en een deel van A1 staat gepland voor 31 december 2005. Op 1 juni 2006 moet de rest van de spitsstrook op A1 gebruikt kunnen worden.
In totaal hebben 5 partijen zich ingeschreven voor dit project. Heijmans kreeg de opdracht door de combinatie van ontwerp, plan van aanpak en prijs.

De spitsstroken worden in het kader van de spoedwet wegverbreding aangelegd. De spitsstroken moeten een bijdrage leveren aan de oplossing van de fileproblematiek op een aantal knelpunten in Nederland. Met de aanleg van de stroken zal de wegcapaciteit in de spits toenemen. Op dit moment werkt Heijmans ook aan de spitsstrook op de A58 Roosendaal - Bergen op Zoom.