Columbia Threadneedle Real Estate krijgt mandaat voor beheren van hoogwaardige portefeuille winkelpanden in o.a. Nederland en België

- De portefeuille bevat 23 retailpanden in 11 landen
- Columbia Threadneedle Real Estate beheert nu ruim € 2 miljard aan retailvastgoed in Europese winkelstraten, onder meer in Rotterdam en Gent

LONDEN/PARIJS, 27 september 2023 – Columbia Threadneedle Investment Real Estate, de vastgoedtak van Columbia Threadneedle Investments, wordt de nieuwe beheerder van het City Retail Europe Fund, dat 23 panden gelegen aan drukbezochte winkelstraten in 111 landen in portefeuille heeft. De portefeuille bevat onder meer panden in Rotterdam (Lijnbaan) en het Belgische Gent (Korenmarkt).

Het mandaat wordt toevertrouwd aan het Franse team van Columbia Threadneedle Real Estate, dat met de Best Value Europe-fondsen 29 retailpanden in 9 landen bezit en beheert. In de panden zijn luxemerken als Brioni, Brunello Cucinelli, Rolex, Loro Piana, Christian Louboutin en Prada, gehuisvest. Inclusief het City Retail Europe fonds komt de waarde van de beheerportefeuille van het Franse team uit op ruim vijftig panden met een waarde van € 2 miljard. Wereldwijd beheert Columbia Threadneedle Real Estate € 6 miljard2 aan vermogen in retailpanden.

In het City Retail Europe Fund zijn winkelpanden opgenomen die zich bevinden in de meest bekende winkelstraten van Madrid, Barcelona, Lissabon, Porto, Milaan, Rome, Kopenhagen en dus Rotterdam en Gent. Toeristen bezoeken deze steden na de coronacrisis weer massaal. Het bewijs dat toplocaties hun aantrekkingskracht niet hebben verloren. Bovendien loopt het groeitempo naar verwachting de komende jaren.

Ian Kelley, Managing Director, Head of France, Benelux & Southern Europe van Columbia Threadneedle Real Estate: "De meeste panden in het City Retail Europe Fund bevinden zich op fantastische locaties. Dit maakt ze gewild bij internationale topmerken en bekende retailers, die zich graag willen onderscheiden qua huisvesting. Wij zien nog veel ruimte voor optimalisatie. Dit kan door middel van renovaties of het aanpassen van bestaande panden voor gemengd gebruik en vanzelfsprekend het bieden van winkelruimten voor onze huidige en nieuwe huurders. Met deze deal is ons Franse Real Estate team een van de grootste beheerders van retailpanden die gelegen zijn in populaire Europese winkelstraten."