AllianzGI breidt productgamma uit met Amerikaanse valuestrategie van partner Voya IM

Het fonds wordt ondergebracht in een UCITS wrapper en is beschikbaar voor klanten in Europa en Azië. Op basis van de unieke waardebenadering van Voya IM belegt het Allianz US Large Cap Value fonds in Amerikaanse large-cap aandelen die volgens het portefeuillebeheerteam aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

In tegenstelling tot veel andere valuestrategieën is het aandelenselectieproces van het Allianz US Large Cap Value fonds gebaseerd op een unieke combinatie van waarderingsratio's voor bedrijven. De metriek "Excess Capital Yield" (ECY), die centraal staat, houdt rekening met liquide financiële middelen, vrije kasstroom, dividenduitkeringen en resterende mogelijkheden voor balansoptimalisatie. In de ogen van het team dat de portefeuille beheert, geeft ECY informatie over de financiële middelen die productief kunnen worden gebruikt door het bedrijf en maakt het mogelijk om veelbelovende aandelen te identificeren in een sectorvergelijking. Het aandelenselectieproces wordt aangevuld met andere kwalitatieve en kwantitatieve waarderingsfactoren en geavanceerd risicobeheer.

Erik van de Weele hoofd Wholesale Business Development Benelux bij AllianzGI,
"Wij zijn verheugd onze klanten een bewezen Amerikaans aandelenproduct van Voya IM te kunnen aanbieden, naast het Allianz US Investment Grade Credit obligatiefonds. Met het actief beheerde Allianz US Large Cap Value fonds kunnen klanten exposure krijgen naar Amerikaanse aandelen, wat enorm belangrijk is in veel strategische asset allocaties.”