AllianzGI kondigt de eerste closing aan van zijn fonds "European Private Credit III - Invest for Positive Change”

- Het fonds "European Private Credit III - Invest for Positive Change", voorbehouden aan institutionele klanten, haalde bij de eerste closing €300 miljoen op bij een tiental Europese beleggers
- "EPC III - Invest for Positive Change" biedt beleggers de mogelijkheid om samen met Allianz te beleggen in senior obligaties van middelgrote ondernemingen op het Europese vasteland
- De niet-financiële doelstelling van het fonds is om middelgrote bedrijven te helpen betere ESG-praktijken toe te passen

18.01.2024 | Allianz Global Investors, een van 's werelds grootste actieve vermogensbeheerders, kondigt de eerste closing aan van zijn fonds "European Private Credit III Invest for Positive Change" (EPC III) dat in november 2022 werd gelanceerd met €300 miljoen aan opgehaalde toezeggingen. EPC III heeft als doel om €750 miljoen op te halen (met een harde bovengrens van €1.000 miljoen).

Net als zijn voorganger EPC II biedt "EPC III - Invest for Positive Change" beleggers de mogelijkheid om samen met Allianz te beleggen in senior obligaties van middelgrote ondernemingen op het Europese vasteland. EPC III valt onder artikel 8 SFDR[1] en heeft als extra-financieel doel middelgrote bedrijven te helpen hun ESG-praktijken te verbeteren. De doelondernemingen (uit alle sectoren, behalve de financiële en vastgoedsector) worden gekenmerkt door stabiele balansen en de wens om hun groei voort te zetten door een beroep te doen op institutionele spelers. Het leeuwendeel van de beleggingen zal bestaan uit financiering die is geïndexeerd op basis van duurzaamheidscriteria[2].

"De invoering van EPC II, dat nu voor bijna 90% is belegd, heeft de relevantie van onze aanpak aangetoond vanuit het oogpunt van zowel beleggers als kredietnemers. Dankzij het vertrouwen van onze beleggers, zoals blijkt uit onze recente fondsenwervingen, bedraagt onze totale vastleggingscapaciteit voor elke transactie meer dan €100 miljoen. Hierdoor kan AllianzGI transacties faciliteren en veiligstellen in een omgeving die volatiel blijft", zegt Damien Guichard, Hoofd European Private Credit bij AllianzGI.

"EPC III - Invest for Positive Change" is een van de fondsen beheerd door het European Private Credit beleggingsteam, geleid door Damien Guichard en gevestigd in Parijs en München. Het heeft bijna 100 transacties in het middensegment van de Europese markt voltooid en beheert momenteel ongeveer € 9 miljard voor Allianz en derden.

AllianzGI beheert momenteel een breed scala aan beleggingsoplossingen en ongeveer €90 miljard aan vermogen op de private markt.