abrdn lanceert SICAV-versie van Emerging Markets Income Equity Strategy

abrdn heeft het abrdn SICAV I - Emerging Markets Income Equity Fund ('het Fonds') gelanceerd. Het fonds volgt een bestaande in-house strategie die in 2012 is gelanceerd onder een Brits beleggingsinstrument. Deze strategie wordt met succes beheerd door senior investment director Matt Williams en een ondersteunende portefeuilleconstructiegroep in Londen en Singapore.

Het fonds streeft naar een combinatie van groei en inkomsten door te beleggen in aandelen uit opkomende markten (EM). Het team zoekt naar gezonde bedrijven en een winstgevende bedrijfsgroei door de kasstroom te analyseren. Het geeft bedrijven voorrang op basis van hun vermogen om dividend uit te keren, in de context van waar ze zich binnen hun beleggingscyclus bevinden.

Het fonds hanteert een portefeuilleconstructie die is gebaseerd op twee pijlers: 50% in hoog dividend en 50% in dividendgroei. Dit, in combinatie met een agnostische benadering van aandelenselectie over de gehele breedte van opkomende markten, is gericht op het leveren van een groeiende inkomstenstroom. De risicodoelstellingen zijn gericht op het prioriteren van het risico op basis van de aandelenspecifieke inzichten van het team en van diversificatie van inkomstenstratgegiën. Hierbij wordt gestreefd om de landen- en sectorrisico's te beperken. Het fonds is niet afhankelijk van een geconcentreerde groep hoogrenderende aandelen om resultaten te behalen.

"Beleggen in opkomende markten wordt vaak geassocieerd met groei in plaats van inkomsten. Uit gegevens blijkt echter dat er nu evenveel bedrijven in opkomende markten dividend uitkeren als in ontwikkelde markten. Omdat we deze strategie al meer dan tien jaar beheren, zien we een uniek, aantrekkelijk rendement voor actieve beleggers met een total return mentaliteit. De winstgroei en dividendopbouw van aandelen uit opkomende markten kunnen een krachtige combinatie vormen in portefeuilles en we zijn trots dat we met de lancering van de SICAV meer beleggers deze mogelijkheid kunnen bieden", aldus Matt Williams, senior investment director bij abrdn.

Devan Kaloo, hoofd aandelen wereldwijd: "We hebben een trackrecord van 36 jaar met beleggen in aandelen uit opkomende markten. Matt wordt ondersteund door een zeer ervaren team. Onze 'boots on the ground' in cruciale EM-landen helpen de all-cap benadering van het fonds, waarbij we extra inkomstenmogelijkheden benutten in small-cap en frontiermarkten."