AXA IM hervormt Metaverse-fonds om bredere kansen in het AI-landschap te benutten

AXA Investment Managers (AXA IM) kondigt aan dat het zijn AXA WF Metaverse-fonds met ingang van 2 juli 2024 heeft hernoemd naar AXA WF AI & Metaverse.

De naamsverandering weerspiegelt de uitbreiding van het beleggingsuniversum van het fonds naar het bredere beleggingsuniversum van Artificial Intelligence (AI) en de groeikansen nu de AI-revolutie zich uitbreidt tot buiten de grenzen van de Metaverse.

Tom Riley, Head of Global Thematic Strategies bij AXA IM Equity, reageert op de naamsverandering van het fonds: "We zijn ervan overtuigd dat de synergieën tussen AI en de Metaverse ongekende mogelijkheden bieden - maar de AI-revolutie reikt verder dan de grenzen van de Metaverse. Hoewel de bestaande bedrijven in onze portefeuille zich in de voorste gelederen van AI-innovaties bevinden, geloven we dat we nog meer interessante kansen kunnen grijpen door ons beleggingsuniversum uit te breiden naar het bredere AI-landschap." ​

​"Door een van de belangrijkste thema's van onze generatie aan te grijpen, kan het fonds zich aanpassen aan beleggers die exposure willen naar deze snel evoluerende sector en zijn groeiende reeks geloofwaardige groeikansen op lange termijn. De opkomst van AI en de mogelijkheden ervan hebben steeds duidelijker gemaakt dat de evolutie geen trend of parallelle ontwikkeling is, maar een krachtige versneller van de Metaverse."

AXA IM is een gevestigde actieve beheerder op het gebied van technologie en ontwrichtende technologieën en beheert ongeveer $ 6 miljard aan activa. De Metaverse-strategie werd in 2022 gelanceerd als onderdeel van het streven van AXA IM om het groeipotentieel van disruptieve technologieën voor haar klanten te identificeren en vast te leggen. Het AXA WF AI & Metaverse fonds zal verder gezamenlijk beheerd worden door Pauline Llandric, Technology Portfolio Manager en Brad Reynolds, Technology Portfolio Manager, beiden gevestigd in Londen.

Kapitaalrisico. De waarde van beleggingen en eventuele inkomsten daaruit kunnen zowel dalen als stijgen en beleggers kunnen minder terugkrijgen dan ze oorspronkelijk hebben belegd.