Beleggers iets minder positief

Het vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is in oktober licht gedaald. Hoewel beleggers per saldo nog steeds positief zijn over de beurs zet daarmee, na de kleine opleving in september, de dalende trend die deze zomer werd ingezet langzaam verder door.

Dat blijkt uit de nieuwe editie van de BinckBank Beleggersbarometer. Terwijl in Nederland en een aantal belangrijke buitenlandse beurzen sprake was van koersstijgingen, maken de spanningen rondom de Brexit en de naderende Amerikaanse verkiezingen beleggers mogelijk toch iets voorzichtiger. Waar het vertrouwen van particuliere beleggers in september op 4,2 stond stond (op een schaal van -10 tot +10) is deze in oktober gedaald naar 3,8. Begin dit jaar piekte de barometer op 6,2.

RELX en ASR zijn momenteel de favoriete aandelen – binnen de AEX en AMX - onder beleggers, terwijl TomTom de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aanvoert. De olie- en gassector zien beleggers op dit moment als meest aantrekkelijke sector om in te investeren, gevolgd door de tech- en pharma-sector gedeeld op plek twee.