Waardeaandelen aantrekkelijk na beurscorrectie

Waardeaandelen (bedrijven waarvan de prijs gunstig gewaardeerd is ten opzichte van fundamentals, zoals de koers-winstverhouding) hebben het een bijzonder lange tijd slechter gedaan dan groeiaandelen. De correctie, die in oktober begon, en de voortdurende volatiliteit zijn mogelijk een omkeerpunt voor deze asset class.

SPDR verwacht dat economische groei in 2019 zal matigen ten opzichte van 2018 en 2017. Een dergelijke macro-economische context is gunstig voor waardeaandelen. Een genormaliseerd monetair beleid is ook positief voor waardeaandelen.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETFs Nederland: “De zware correctie in oktober kan een omkeerpunt zijn voor waardeaandelen ten koste van groeiaandelen. De terugkeer van onzekerheid en volatiliteit op aandelenmarkten versterkt onze overtuiging dat ‘Waarde’ een comeback kan maken. We denken dat deze ontwikkeling met name het geval is in de VS, waar de stimulus voor bedrijfswinsten als gevolg van Trump’s belastingverlaging aan kracht verliest. Zeker voor beleggers met een langetermijn horizon kan dit een goed instapmoment zijn om over een langere periode outperformance te halen.”