UBS AM: Opnieuw kansen in Chinese aandelen na moeilijk 2018

2018 was een moeilijk jaar voor Chinese aandelen, maar door de recente wijzigingen in het Chinese overheidsbeleid wordt 2019 beter. Dat zegt Bin Shi, Head of China Equities bij UBS Asset Management ( UBS AM) in zijn verwachtingen voor 2019.

“China heeft enkele belangrijke industriële sectoren opengesteld voor buitenlandse investeringen. BMW heeft bijvoorbeeld recent aangekondigd dat het een controlerend belang neemt in zijn lokale joint venture met Brilliance Automotive. De beperkingen zijn dus opgeheven, wat een belangrijke bron van onenigheid was in het handelsgeschil tussen de VS en China.”

“Daarnaast heeft de Chinese overheid een aantal moeilijke beleidsmaatregelen teruggedraaid die ze eerder in 2018 had geïntroduceerd, zoals een bijdrage voor sociale zekerheid en belastingen op investeringen in private equity.”

“Dit nieuwe Chinese beleid is nog niet volledig begrepen of geabsorbeerd door de markt. Maar in 2019 kan het een positief effect hebben op het beleggerssentiment. De huidige waarderingsniveaus op de Chinese aandelenmarkten zijn alvast aantrekkelijk. We zien veel kansen om in de markt te stappen.”

“Concreet blijven we focussen op bedrijven waarvan we geloven dat ze op de lange termijn groei zullen opleveren. Zo blijven we positief over 'nieuwe economie'-bedrijven in sectoren als consumenten, IT en gezondheidszorg. Daarnaast voegen we waarschijnlijk ook sterk gereguleerde sectoren toe, zoals online gaming en onderwijs, omdat we verwachten dat sommige van deze regels in de toekomst versoepeld worden.”