BlackRock blijft pro-risico ondanks toename marktvolatiliteit

Nu de VS de invoerheffingen op Chinese producten hebben verhoogd, hebben beleggers alle geloof in een handelsdeal tussen de VS en China definitief verloren. Dat blijkt wel uit de massale uitverkoop de laatste dagen op de beurzen.

Na een lange periode van relatieve kalmte in 2019, is de volatiliteit in alle hevigheid terug. Hoewel behoedzaamheid geboden blijft en langere periodes van volatiliteit niet ongewoon zijn aan het einde van een economische cyclus, blijven de experts van vermogensbeheerder BlackRock toch overwegend pro-risico.

“Het is nu zaak om kalm te blijven en niet in paniek alle beleggingen van de hand te doen. De recente pieken in de marktvolatiliteit vragen om een gebalanceerde benadering van beleggen in een laat-cyclische periode. In deze omstandigheden kunnen risicovolle beleggingen nog steeds stijgen, al nemen de risico’s die de markten van hun pad kunnen doen afwijken, toe.”

Amerikaanse staatsobligaties hebben in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten van een buffer in portefeuilles tegen dergelijke periodes van volatiliteit, stelt BlackRock. Wat aandelen betreft geven ze de voorkeur aan de VS en aan opkomende markten, met een focus op kwaliteitsbedrijven die, ook in een vertragende economie, hun winstgroei weten te handhaven.