State Street H2 Outlook: economische cyclus kan door dankzij Fed

State Street Global Advisors, de vermogensbeheerder van State Street Corporation (NYSE: STT), publiceert vandaag zijn 2019 Mid-Year Global Market Outlook. Volgens State Street is er voor de economische cyclus ruimte om door te zetten. Hoewel risico’s met betrekking tot internationale handel pregnanter zijn geworden is er ruimte voor gematigde, wereldwijde groei als gevolg van de accommoderende houding van de Federal Reserve.

Ric Lacaille, Chief Investment Officer: “Als we terugkijken op het afgelopen jaar was de grootste les om door de ruis heen te kijken en te focussen op waar de fundamentals op de termijn toe kunnen leiden. We zien mogelijkheid voor de wereldwijde economische cyclus langer door te gaan, met name in de VS, waar er zeker momentum is. We blijven handelsrisico’s echter nauw in de gaten houden.”

Hogere volatiliteit: defensief positioneren

Meerdere factoren zijn gunstig voor groei in bedrijfswinsten maar beleggers moeten voorzichtig zijn naarmate volatiliteit piekt als gevolg van de substantiële geopolitieke en groei-gerelateerde risico’s die de mondiale economie bedreigen.

Bill Street, Chief Investment Officer EMEA: “We blijven overwogen in aandelen als gevolg van het ruimte ondersteuningsbeleid maar denken dat beleggers zich defensief moeten positioneren naarmate fundamentals verder verwijderd raken van risico en rendement en handelsrisico’s zich opstapelen.”

Opkomende markten: Aandelenwaarderingen relatief op all-time low

Toenemend protectionisme in ontwikkelde markten blijft een belangrijk risico voor opkomende markten. State Street is echter van mening dat de groei van de twee belangrijkste opkomende economieën (die van China en India) kansen blijft bieden voor beleggers, in zowel aandelen als obligaties.

Kevin Anderson, Hoofd Beleggingen Azië: “We denken dat opkomende markten een aantrekkelijk groeiverhaal zijn op de lange termijn. Aandelenwaarderingen in opkomende markten zijn in vergelijking met andere regio’s lager dan ooit, terwijl winst per aandeel en sales prognoses goed op peil blijven. Voor obligatiebeleggers biedt EMD met hogere yields rendement op lange termijn ondanks volatiliteit op korte termijn.”