Asset Allocatie: Invesco overwogen in cash, grondstoffen en vastgoed

Vermogensbeheerder Invesco kiest in de defensieve portefeuille voor overwogen posities in cash en goud. Voor wat betreft cyclische assets is de belegger overwogen in grondstoffen en vastgoed. Dat is te lezen in het asset allocatie rapport “The Big Picture”, dat elk kwartaal verschijnt.

“Het is lastig te zeggen of dit het moment is om te kopen, of dat we ons halverwege een nog veel grotere daling bevinden”, stelt Paul Jackson, Global Head of Asset Allocation Research bij Invesco. “Gezien de mate van onzekerheid houden we rekening met een viertal scenario's, variërend van een diepe wereldwijde recessie tot een eenvoudige vertraging van de economische groei.”

In het beste scenario ziet Invesco bijvoorbeeld de S&P 500 in 12 maanden op 3000 staan, goud op $1325 en Brent olie op $45 per vat. Aan de andere kant, in het ‘worst-case-scenario’ staat de S&P op 1400, goud op $1750 en Brent op $20.

“Investment grade bedrijfsobligaties zijn de enige constante asset class in elk scenario en dus ook in ons asset allocatie model. Geografisch gezien geven we de voorkeur aan beleggingen in het VK, Japan en opkomende landen. Daarnaast is in olie, het Britse Pond en vastgoedbeleggingen (REITS) een hoop slecht nieuws al ingeprijsd”, stelt Paul Jackson.